Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Leesfragment: Gustav & Anton van Rose Tremain + giveway

door Hebban Crew 3 reacties
Vorige week verscheen de nieuwe roman van Rose Tremain. 'Gustav & Anton' vertelt het verhaal van de levenslange vriendschap tussen twee gevoelige jongens ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Deze roman 'gloeit van meesterschap', aldus Ian collega-auteur McEwan. Op Hebban lees je nu een fragment én we maken ook een aantal lezers blij met dit boek!

De historische romans van Rose Tremain (1943) zijn vooral in haar thuisland Engeland ontzettend populair. Ze won meerdere prijzen voor haar werk, dat in 27 landen vertaald werd. Onder andere Restoration (1989) werd genomineerd voor de Booker Prize in 1994 en bovendien werd het verfilmd met Hugh Grant en Meg Ryan in de hoofdrollen. De verwachtingen voor haar nieuwste boek Gustav & Anton mogen dan ook hooggespannen zijn.

Tremain kiest voor een onderwerp dat het goed blijft doen bij lezers: de impact van de Tweede Wereldoorlog op een jongensvriendschap. De kleine Gustav Perle groeit op in het neutrale Zwitserland, waar de Tweede Wereldoorlog ver weg lijkt. Toch is zijn leven niet gemakkelijk: zijn vader is dood en zijn moeder is een harde, ongelukkige vrouw, die niet echt van haar zoontje lijkt te kunnen houden. Vriendschap en warmte vindt Gustav alleen bij zijn joodse klasgenootje Anton, die muzikaal begaafd is.

Jaren later maakt Gustav de balans op en probeert hij antwoord te vinden op de vraag die hem al zijn hele leven kwelt: hield zijn moeder echt niet van hem of lag er iets anders aan haar houding ten grondslag? In haar roman laat Tremain zien welke invloed de zoektocht naar neutraliteit heeft op een land, en op de personen die de grenzen daarvan proberen op te zoeken. Zowel van binnen- als van buitenaf.

Benieuwd naar Gustav & Anton ?

Lees een fragment uit deze roman

Meer leesfragmenten en voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Giveaway

Leesfragment gelezen en benieuwd naar de rest van het verhaal? We maken een aantal lezers blij met een exemplaar van Gustav & Anton. Doe mee met de giveaway!Over de auteur

Hebban Crew

2127 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Leesfragment: Gustav & Anton van Rose Tremain + giveway

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken