Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Niemand wil het huis uit 'Silence of the Lambs' kopen

Het is dit jaar een kwart eeuw geleden dat de film The Silence of the Lambs, naar de thriller van Thomas Harris, wereldwijd de bioscopen bereikte en vijf Oscars wist binnen te harken. De eigenaar van het pand waarin de fictieve seriemoordenaar Buffalo Bill woonde, hoopt dat dit jubileum een beetje kan helpen om het huis te verkopen.

Sinds het huis in Perry Township, Pennsylvania, afgelopen zomer op de markt kwam, is er nog geen kandidaat-koper gevonden, waardoor de vraagprijs al drie keer naar beneden werd bijgesteld. Onlangs werd de prijs verlaagd van 300.000 naar 250.000 dollar. Al blijft dat ver boven het gemiddelde van de andere huizen in de buurt. De woning heeft vier slaapkamers en één badkamer. De eigenaar heeft een exemplaar van de thriller The Silence of the Lambs van Thomas Harris in bezit, waarin filmregisseur Jonathan Demme en hoofdrolspeelster Jodie Foster hem uitvoerig bedanken voor het gebruik van de woning.

Wie wel interesse heeft getoond in de woning is dierenrechtenorganisatie Peta, die plannen heeft om de woning als een museum in te richten. Daar zouden dan mensen worden geconfronteerd met de martelpraktijken die vaak worden gebruikt om dieren van hun huid te ontdoen voor de kledingindustrie.

Het huis van Buffalo Bill lijkt Peta een goede locatie omdat de fictieve seriemoordenaar zijn slachtoffers vilde om nadien met hun huid een vrouwenlichaam te maken voor zichzelf. De kelder waar de vrouwen werden uitgehongerd, is echter niet dezelfde als die van het huis. Die opnames gebeurden in een apart filmdecor.

Bron: De Standaard, www.today.comOver de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Niemand wil het huis uit 'Silence of the Lambs' kopen

 

Gerelateerd

Over

Thomas Harris

Thomas Harris

Thomas Harris (1940) werd geboren in Mississippi, Tennessee en begon zijn schrij...

Gesponsorde boeken