Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Thomas Harris

Artikelen 4 Newsroom 2 Spots 1

Thomas Harris (1940) werd geboren in Mississippi, Tennessee en begon zijn schrijverscarrière als misdaadverslaggever in de Verenigde Staten en Mexico. Hij werkte als journalist en redacteur voor Associated Press in New York. 
 
 Harris debuteerde in 1975 met Zwarte Zondag. Het boek werd een bestseller en vormde de basis voor de film Black Sunday (1977). Zwarte Zondag is Harris' enige boek zonder Hannibal Lecter. In 1981 publiceerde Harris Red Dragon  (Rode Draak), de eerste thriller rond Hannibal Lecter. Deze werd door Miami Vice-regisseur Michael Mann verfilmd als Manhunter.

In 1988 verblijdde Harris zijn fans met het vervolg: De schreeuw van het lam. The Silence of the Lambs, de verfilming van Jonathan Demme met in de hoofdrollen Anthony Hopkins en Jody Foster, won vijf Oscars. Hannibal, het slot van de Lecter-trilogie, was een van de literaire sensaties van 1999. Regisseur Ridley Scott heeft er een schitterende film van gemaakt, met in de hoofdrollen (alweer) Anthony Hopkins als Hannibal Lecter, Julianne Moore en Gary Oldman.

Seriepersonage: Hannibal Lector

1. Red Dragon / Manhunter (1981, Rode draak)
2. The Silence of the Lambs (1988, De schreeuw van het lam)
3. Hannibal (1999, Hannibal)
4. Hannibal Rising (2006, Hannibal ontwaakt)

Laatste bewerking door Aimee (Hebban Crew) op 21/08/2020
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Meer over Thomas Harris

Mindhunter: de profiler in thrillers
02 november 2017 5 reacties
  Meer artikelen

Hebban Newsroom

Nieuw boek Thomas Harris komt uit in mei 2019
03 oktober 2018 The New York Times
  Meer artikelen

Door lezers

Thriller Café / De favoriete thriller van Kees
26 april 2017 14 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken