Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Nieuw thrillerduo: Leon Moszkowicz & Bram de Winter

door Hebban Crew 3 reacties
Het staat zo pontificaal in de aanbiedingsbrochure van uitgeverij Bertram + de Leeuw dat van 'een ongelukje' geen sprake kan zijn: de schrijvers van de in september te verschijnen legal thriller Maffiamaat heten Leon Moszkowicz en Bram de Winter. Uiteraard een pseudoniem voor voormalig advocaat Bram Moszkowicz en zijn 'goede vriend' Leon de Winter. Hoofdpersoon in Maffiamaat is een advocaat die van de ene op de andere dag zijn beroep niet meer mag uitoefenen.

Dat Bram Moszkowicz met een thriller op de proppen zou komen, werd vorig jaar bekend. Samen met Leon de Winter werkte hij voortvarend aan een trilogie, liet hij weten. ''Het eerste deel doe ik, het tweede deel doet Leon en het derde deel doen we samen'', vertelde de RTL Boulevard-expert destijds aan Quotenet. Op de vraag of de thriller autobiografische elementen heeft, antwoordde Moszkowicz: ''Laat ik het zo zeggen: er zit van alles in.''

De titel Maffiamaat is een knipoog naar de term 'maffiamaatje' die journalist Jort Kelder gebruikte om Moszkowicz' relatie met zijn toenmalige cliënt Willem Holleeder aan te geven. Moszkowicz voelde zich in zijn eer als advocaat aangetast en spande een kort geding aan tegen Kelder. De rechter wees alle vorderingen van de advocaat af, maar in hoger beroep oordeelde het gerechtshof dat Kelders uitlating onrechtmatig was.

In Maffiamaat heeft advocaat Benjamin Mendel (Moszkowicz?) een kwart eeuw aan de top gestaan als hij van de ene op de andere dag zijn toga niet meer mag aantrekken. Zijn naam is besmeurd, zijn privéleven een wanboel. Hij besluit in een dorp opnieuw te beginnen. Hij droomt van een anoniem burgermansbestaan, maar zijn verleden haalt hem in. Oud-cliënten achtervolgen hem en de media blijven hun valse beeld van hem verspreiden: dat van een maffiamaat.

Wanneer een hasjbaron hem een aanbod doet dat hij niet kan weigeren, begint voor Mendel een jaar waarin hij meer grenzen overschrijdt dan hij ooit voor mogelijk hield. Stap voor stap wordt hij dieper de onderwereld ingetrokken. Terwijl hij probeert zijn familie te beschermen en zijn vijanden de baas te blijven, wordt hij een man die hij nooit heeft willen zijn. Uitgeverij Bertram + De Leeuw belooft een 'genadeloos spannend', maar ook 'humoristisch' verhaal. Over de auteur

Hebban Crew

1639 volgers
3 boeken
3 favoriet


Reacties op: Nieuw thrillerduo: Leon Moszkowicz & Bram de Winter

 

Gerelateerd

Over

Leon de Winter

Leon de Winter

Leon de Winter ('s Hertogenbosch, 1954) is een Nederlandse schrijver, ...

Abraham Moszkowicz

Abraham Moszkowicz

Abraham Moszkowicz (1960), spraakmakend en mediageniek voormalig strafadvocaat, ...