Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Non-fictie geweld verdrijft literaire roman

Ook deze week is de verschijning van een literaire roman een zeldzaam verschijnsel in de top tien van de Bestseller 60. Met slechts twee literaire titels in de top tien van deze editie, lijkt de Nederlander momenteel voorkeur te hebben voor een ander genre.

Op de zevende plek is de laatstverschenen roman van Isabel Allende te vinden, de Japanse minnaar. Hekkensluiter in de top tien is de roman Kom hier dat ik u kus van Griet op de Beeck. Op plek 35 vinden we een tweede notering voor de Vlaamse schrijfster, namelijk haar debuutroman Vele hemels boven de zevende

Het zijn voornamelijk de schrijvers die al een gevestigde naam hebben in de literaire wereld die we terugvinden in de tweede helft van de Bestseller 60. Zo zijn onder andere Adriaan van Dis, Leon de Winter en P.F. Thomése nog steeds terug te vinden in de lijst.

Toch verdwijnt de literaire roman op de achtergrond. Non-fictie boeken in alle soorten en maten eindigen vooral in de lijst. Van wielersport naar true-crime, om te eindigen met recepten om gezond te eten en te leven, de lezer lijkt in deze editie van de Bestseller 60 zijn/haar aandacht te verleggen naar onderwerpen die onze kennis en leefstijl moeten verrijken.

Hier vind je de volledige lijst van de Bestseller 60.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Non-fictie geweld verdrijft literaire roman

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken