Hebban vandaag

Nieuws /

Omvangrijk archief García Márquez binnenkort openbaar

Liefhebbers van het oeuvre van de Colombiaanse schrijver Gabriel García Márquez kunnen binnenkort nog meer over en van deze auteur lezen. Dit jaar begint de universiteit van Texas met het digitaliseren van het omvangrijke archief van deze Nobelprijswinnaar.

Het aan de universiteit verbonden Harry Ransom Center gaat meer dan 24.000 pagina's aan manuscripten, notitieblokjes, foto's en kattenbelletjes uit het archief van Gabriel García Márquez digitaliseren en online beschikbaar maken. Het project begint naar verwachting in juni en zal zo'n anderhalf jaar in beslag nemen.

García Márquez, die in 1992 werd onderscheiden met de Nobelprijs voor de Literatuur, verwierf faam met romans als Honderd jaar eenzaamheid en Liefde in tijden van cholera. De universiteit kocht zijn persoonlijk archief enkele maanden na diens dood in april 2014 voor 2,2 miljoen dollar.

Directeur Stephen Enniss van het Harry Ransom Center verklaarde dat het project aan een breed publiek toegang zal geven tot García Márquez' manuscripten, foto's en nog veel meer. 'Er zijn weinig gelegenheden voor onderzoekers om gedigitaliseerde archieven van hedendaagse schrijvers te kunnen doorploegen. Dit initiatief is slechts mogelijk door de enthousiaste medewerking van de familie van de schrijver.' Een paar items uit het archief van de auteur zijn al online, zoals het dankwoord na de uitreiking van de Nobelprijs en brieven aan de toenmalige Amerikaanse president Jimmy Carter en schrijver Salman Rushdie

Bron: Los Angeles TimesOver de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Omvangrijk archief García Márquez binnenkort openbaar

Gesponsorde boeken