Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Recordaantal inzendingen Renate Dorrestein Prijs

door Hebban Crew 26 reacties
Zondag 25 juni liep de deadline af voor de Renate Dorrestein Prijs schrijfwedstrijd. Gedurende het weekend was al duidelijk dat het aantal inzendingen hoger zou worden dan bij eerdere schrijfwedstrijden, maar het totale aantal was toch een verrassing: maar liefst 228 verhalen, een record! Bedankt aan al die enthousiaste schrijvers. De voorselectie heeft een schone taak voor zich.

De Renate Dorrestein Prijs 2023

Op 1 mei 2023 werd een nieuwe schrijfwedstrijd op Hebban.nl aangekondigd: de Renate Dorrestein Prijs voor literaire verhalen. De zeer deskundige vakjury werd op 24 mei bekendgemaakt en op 1 juni opende de inzendtermijn. Al snel bleek dat er meer verhalen binnenkwamen dan bij andere schrijfwedstrijden. Een schrijfwedstrijd voor literaire verhalen blijkt een behoefte te vervullen en we zijn enorm blij met het prachtige aantal van 228 verhalen dat na de deadline (25 juni) bleek te zijn ingezonden. Het is een record op Hebban (de Harland Awards 2021 had het vorige record: 190 inzendingen) en zelfs in vergelijking met de speculatieve verhalenwedstrijd sinds 1976 voordat die door Hebban georganiseerd werd (206 inzendingen voor de Paul Harland Prijs 2013).

LEES MEER / Een nieuwe schrijfwedstrijd voor literaire verhalen: de Renate Dorrestein Prijs!

Deze 228 verhalen werden geschreven door 199 verschillende auteurs (29 schrijvers dienden een tweede verhaal in) en het merendeel had nog niet eerder aan een Hebban schrijfwedstrijd meegedaan. Een fantastische score dus.

De voorselectie van de Renate Dorrestein Prijs ontvangt op korte termijn een set verhalen om te beoordelen. In augustus is de vakjury aan de beurt om de vijftien verhalen op de shortlist te lezen en op 1 september wordt de uitslag bekendgemaakt op het Debutantenbal in Amsterdam! De winnaar ontvangt - naast eeuwige roem - een plaquette en €1000. De nummers twee tot en met vijf ontvangen een kleine plaquette en een publicatievergoeding van 50 euro. De beste vijf verhalen verschijnen in een speciaal ebook op Hebban, gratis te downloaden in september.

LEES MEER / Maak kennis met de vakjury van de allereerste Renate Dorrestein Prijs

Natuurlijk kan er maar één van die 228 inzendingen winnen, en maar vijf schrijvers komen op het hoogste podium, maar voor alle andere deelnemers is het Debutantenbal ook een geweldige gelegenheid om (nader) kennis te maken met het boekenvak, uitgevers, auteurs en andere deelnemers. Lees hieronder meer over die spetterende avond, of bestel direct je ticket(s).

Koop je tickets voor het Debutantenbal hier!

voor speculatieve verhalen
voor spannende verhalen
voor literaire verhalen

Uitreiking tijdens het Debutantenbal

Op 1 september 2023 vindt in Amsterdam het Debutantenbal plaats: een bruisende avond voor schrijvers, lezers en aanstormend talent. Het Debutantenbal is een samenwerking tussen Schrijfacademie Editio, Lezersplatform Hebban, Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam, CPNB en Sociëteit De Kring.

Tijdens het Debutantenbal worden de belangrijkste debutantenprijzen van het jaar uitgereikt: de Hebban Debuutprijs voor de beste debuutroman en de Editio Debutantenprijs voor de winnaar van de Debutantenschrijfwedstrijd. Daarnaast vormt het bal het decor voor een primeur: voor het eerst zal de Renate Dorrestein Prijs voor het beste ingezonden literaire verhaal worden vergeven.

Maar dat is niet alles! Tijdens het Debutantenbal kun je speeddaten met mensen uit het boekenvak, je eigen werk ten gehore brengen bij de open mic of je laten verrassen door een van de vele performances. Duik je liever de lounge in voor een verdiepend gesprek? Dat kan natuurlijk ook! Of dans de nacht tegemoet met je mede-literatuurliefhebbers.

Het volledige programma van het Debutantenbal 2023 in Sociëteit De Kring in Amsterdam wordt binnenkort bekendgemaakt via onderstaande knop. Ook de kaartverkoop is daar te vinden, Early Bird-tickets zijn tot en met 15 juli verkrijgbaar.

Koop je tickets voor het Debutantenbal hier!Over de auteur

Hebban Crew

2562 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Recordaantal inzendingen Renate Dorrestein Prijs