Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×


Renate Dorrestein Prijs

2 reacties
De Renate Dorrestein Prijs 2023 is een schrijfwedstrijd voor literaire verhalen van maximaal 7.500 woorden. Inzenden kan vanaf 1 juni 2023, de deadline is op 25 juni 2023 en de uitreiking is in september 2023.

Net als bij de andere grote schrijfwedstrijden van Hebban.nl bedraagt de hoofdprijs € 1000 euro en een plaquette. De andere verhalen die de top vijf halen, ontvangen een publicatievergoeding. De vijf beste verhalen worden als Hebban ebook gepubliceerd en gratis beschkbaar gesteld aan leden van de Hebban lezerscommunity. Stichting Renate Dorrestein stelt bovendien een extra prijs ter beschikking: de winnaar krijgt de gelegenheid om de Renate Dorrestein Suite te gebruiken als inspirerende schrijfplek.

Renate Dorrestein

Renate Maria Dorrestein (25 januari 1954 - 4 mei 2018) was journalist, auteur en feministe. Haar romans werden genomineerd voor vele literaire prijzen en ze ontving de Annie Romein-prijs voor haar gehele oeuvre. Dorrestein schreef zowel het Boekenweekgeschenk 1997, Want dit is mijn lichaam, als het Boekenweekessay 2008, Laat me niet alleen. Haar werk is in vijftien talen vertaald.

Nieuws

Recordaantal inzendingen Renate Dorrestein Prijs

Recordaantal inzendingen Renate Dorrestein Prijs

30 juni 2023 26 reacties 8 likes

Meedoen aan de Renate Dorrestein Prijs

De Renate Dorrestein Prijs schrijfwedstrijd is open voor iedereen die een literair kort verhaal wil schrijven. De beoordeling van de ingezonden verhalen gebeurt anoniem, de jury kan zich dus niet laten beïnvloeden door de naam van een bekende schrijver of die van een onbekende debutant. Daardoor heeft iedereen werkelijk een gelijke kans.

Alle soorten literaire verhalen zijn welkom.

Zorg er voor dat je als auteur een goed beeld hebt van wat al bestaat, welke clichés en valkuilen je moet vermijden en schrijf dan je allerbeste verhaal. Of twee. Het is toegestaan om samen met anderen je verhaal te schrijven. De Renate Dorrestein Prijs is een gejureerde schrijfwedstrijd met feedback voor alle deelnemers, een geldprijs (1000 euro) en eeuwige roem voor de winnaar. Als bonus worden de vijf beste verhalen in een Hebban ebook gepubliceerd en worden de winnende auteurs in een artikel gepromoot richting zo'n kwart miljoen Hebban-leden.

Inzenden kan vanaf 1 juni via een formulier in het inzendartikel. De deadline is op zondag 25 juni 2023. Meer informatie tref je aan in het aankondigingsartikel en hier vind je de belangrijkste regels van deze schrijfwedstrijd. De uitreiking vindt plaats in september 2023.

Deze schrijfwedstrijd is aangemeld bij schrijverswebsite Schrijven Online, dat een uitstekend overzicht van alle Nederlandstalige schrijfwedstrijden bijhoudt.

Reacties op: Renate Dorrestein Prijs