Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Romanserie trekt toeristen naar Napels

door Hebban Crew 1 reactie
Dankzij de romans van de mysterieuze Elena Ferrante heeft het Italiaanse Napels, de stad van de Camorra, zijn aantrekkingskracht op toeristen weer zien toenemen.

Door eindeloos durende stakingen van vuilnisophalers en de bezigheden van de Camorra-maffia lijdt Napels al jaren onder de reputatie gevaarlijk en vies te zijn. Maar sinds de reeks romans van Elena Ferrante vorig jaar in het  Engels is verschenen is de havenstad meer en meer een trekpleister geworden voor Amerikaanse en Britse toeristen. En die zoeken net zo makkelijk de achterstandsbuurten op als de meer traditionele bezienswaardigheden als kerken en paleizen.  

Wie er achter Elena Ferrante schuilgaat is onbekend, de auteur schrijft onder pseudoniem. Haar of zijn boeken worden in ieder geval geprezen door veel recensenten. Een van de boeken bereikte zelfs de shortlist van de prestigieuze Strega-prijs. De afgelopen maand werd bekend dat er een 32-delige televisieserie wordt gemaakt, gebaseerd op Ferrantes boeken. 

In de boeken wordt Napels van alle kanten belicht. De stad is zelf een van de personages geworden. In Napels heerst inmiddels een 'Ferrante-koorts'. Boekwinkels en restaurants verwijzen maar wat graag naar het vierluik De Napolitaanse Romans, waarvan De geniale vriendin het eerste deel is. Ferrantes vertelt daarin het verhaal van twee jonge vrouwen die in de jaren vijftig opgroeien in een arme buurt.

'Het is ongeloofllijk hoeveel effect Ferrantes boeken op het toerisme hebben. Er zijn zelfs restaurants die Ferrante-pizza's serveren', vertelt Daniela Petracco van uitgeverij Europa in The Guardian. 'Het gaat samen met een hernieuwde interesse in Napels, die nooit is beschouwd als een 'makkelijke' bestemming.' Ferrantes boeken zijn inmiddels verschenen in 39 landen. De geheimzinnigheid rond haar identiteit heeft de interesse in Napels nog meer vergroot.  

Bron: The GuardianOver de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Romanserie trekt toeristen naar Napels

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken