Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Saskia Noort stapt over naar Lebowski én The House of Books

door Debbie (Hebban Crew) 2 reacties
Bestsellerauteur Saskia Noort verhuist van Uitgeverij Ambo|Anthos naar Overamstel Uitgevers, waar ze inmiddels een roman (Lebowski) en een thriller (The House of Books) in voorbereiding heeft. Daarmee verlaat ze het uitgeefhuis waar ze met thrillers als De eetclub en Nieuwe buren grote successen beleefde. Van haar laatste thriller, Huidpijn, zijn meer dan 100.000 exemplaren verkocht.

Saskia Noort (Bergen, 1967) is Nederlands succesvolste en meest gelezen thrillerauteur. Sinds haar debuut Terug naar de kust uit 2003 schreef ze zeven literaire thrillers. Noort is columniste voor Linda en werd meerdere keren genomineerd voor de Gouden Strop, de belangrijkste Nederlandse thrillerprijs. In 2014 was ze met Debet genomineerd voor de NS Publieksprijs en in 2013 ontving ze de GNM Meesterprijs voor haar hele oeuvre. 

‘Na dertien jaar Ambo|Anthos voelde ik dat het tijd werd een andere weg in te slaan. Ik wil een roman schrijven, en ik geloof dat bij mijn nieuwe boek de aanpak van Lebowski hoort. Hoewel ik altijd zeer tevreden ben geweest bij Ambo|Anthos, verheugt het me ook geïnspireerd te zullen worden door nieuwe mensen, andere inzichten op te doen en vooral samen te kunnen werken met mijn nieuwe redacteur Jasper Henderson.’ - Saskia Noort 


De pennen zijn geslepen

Op dit moment is Noort als jurylid en coach te zien in de schrijfserie 'De pennen zijn geslepen' waarin ze, samen met literair agenten Paul Sebes en Willem Bisseling een groep bekende Nederlandse een thriller leert schrijven. Vanavond is vanaf 20.25 de eerste aflevering te zien op NPO2.


Lees meer ...

Dit is Saskia Noort. In haar eigen woorden.

Bron: PersberichtOver de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
410 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Saskia Noort stapt over naar Lebowski én The House of Books

 

Over

Saskia Noort

Saskia Noort

Saskia Noort (Bergen, 1967) studeerde journalistiek en theaterwetenschap in Utr...

Gesponsorde boeken