Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Shortlist Libris Literatuur Prijs 2016 bekend

Vanmiddag werd de shortlist voor de Libris Literatuurprijs 2016 bekendgemaakt. De schrijvers Alex Boogers, Joke van Leeuwen, Connie Palmen, Inge Schilperoord, P.F. Thomése en Thomas Verbogt maken nog kans op het winnen van de Libris Literatuur Prijs en de bijbehorende 50.000 euro.

De zes auteurs die nog kans maken op de belangrijke Nederlandse literatuurprijs werden met de volgende boeken genomineerd:

Alleen met de goden - Alex Boogers, Podium
De onervarenen - Joke van Leeuwen, Querido
Jij zegt het - Connie Palmen, Prometheus
Muidhond - Inge Schilperoord, Podium
De onderwaterzwemmer - P.F. Thomése, Atlas Contact
Als de winter voorbij is - Thomas Verbogt, Nieuw Amsterdam

In een bijeenkomst in het Rijksmuseum vertelde juryvoorzitter Dick Benschop dat de jury ‘verdrietig was om wie er moesten afvallen, maar met grote vreugde en instemming over wie er overbleven, haar keuze had gemaakt. De jury heeft zich, zo onbevangen en onbevooroordeeld mogelijk lezend, willen laten verrassen. Daarin schuilt een grote aantrekkelijkheid van literatuur: dat je nu juist als lezer niet krijgt wat je verwacht. Dat je wordt meegevoerd in andermans hoofd of een onbekende wereld en wordt geraakt, getroffen, overtuigd en overrompeld,’ aldus het juryrapport.  

Het vijftal van de vakjury dat naast Dick Benschop (vice president non-operated ventures Shell International ) bestaat uit Onno Blom, Sebastiaan Kort, Hanca Leppink en Margot Vanderstraeten, gaat zich nu buigen over de vraag welke roman zij als de beste van het afgelopen jaar beschouwt. De bekendmaking is op 9 mei tijdens het traditionele galadiner voor genodigden in het Amstel Hotel te Amsterdam. Nieuwsuur zendt die avond live een reportage uit van de prijsuitreiking. Vorig jaar won Adriaan van Dis de prijs met Ik kom terug.De zes genomineerde auteurs ontvingen elk 2.500 euro.

Lees hier het volledige juryrapport.

BronOver de auteur

Lindy (Hebban Crew)

763 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Shortlist Libris Literatuur Prijs 2016 bekend

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken