Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Shortlist Libris Literatuurprijs 2015

Tijdens een bijeenkomst in het Rijksmuseum maakte juryvoorzitter Wim Pijbes vanmiddag de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2015 bekend.

De Libris Literatuurprijs wordt sinds ruim 25 jaar toegekend voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige literaire roman van het afgelopen kalenderjaar en is gemodelleerd naar de bekende Booker Prize. Vorig jaar nam Ilja Leonard Pfeijffer de prijs in ontvangst voor zijn roman La Superba.

De shortlist voor de 22e Libris Literatuurprijs ziet er als volgt uit:

Ik kom terug - Adriaan van Dis (Atlas Contact)
Roxy - Esther Gerritsen (De Geus)
Teatro Olimpico - Kees 't Hart (Querido)
Godin, held - Gustaaf Peek (Querido)
Monte Carlo - Peter Terrin (De Bezige Bij)
De consequenties - Niña Weijers (Atlas Contact)

Aan de Libris Literatuurprijs is een geldbedrag van €65.000 euro verbonden, waarvan de winnaar een bedrag van 50.000 euro ontvangt. De zes genomineerde auteurs ontvangen ieder 2.500 euro.
De jury bestaat naast Wim Pijbes, hoofddirecteur van het Rijksmuseum, uit hoofddocent VU Jacqueline Bel, auteur en recensent Rob van Essen, auteur Maria Goos en recensent Marnix Verplancke.

De winnaar van de Libris Literatuurprijs 2015 wordt op maandag 11 mei bekend gemaakt tijdens een galadiner in het Amstel Hotel in Amsterdam. Nieuwsuur zal die avond een live reportage van de prijsuitreiking uitzenden.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Shortlist Libris Literatuurprijs 2015

 

Gerelateerd