Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Smeets, Giphart en Van Egmond in de race voor sportboek van het jaar

De nominaties voor Helden Sportboek van het Jaar 2016, dé publieksprijs voor het beste sportboek van het jaar, zijn gisteren bekendgemaakt. En één ding is kraakhelder: het is een man die er straks met de prijs vandoor gaat.

De jury heeft de volgende selectie gemaakt: Thuis in de Tour van Mart Smeets (De Kring), Kuipkoorts van Ronald Giphart en Rob van Scheers (De Kring), Hoe sterk is de eenzame schaatser van Erik Dijkstra (Carrera), Topshow van Michel van Egmond en Jan Hillenius (VI Boeken) en Draag nooit een gele trui van Alex van der Hulst (Nieuw Amsterdam). 

Sportglossy Helden is vanaf dit jaar mediapartner van de Week van het Sportboek en naamgever van de publieksprijs. Topwielrenner en boekenliefhebber Bauke Mollema wordt het gezicht van de Week. Tot en met 25 april kan gestemd worden op het favoriete sportboek. Op maandagavond 25 april wordt de winnaar bekendgemaakt en de prijs uitgereikt door Humberto Tan in RTL Late Night. Vorig jaar ging de publieksprijs Sportboek van het Jaar naar Kieft van Michel van Egmond. De sportjournalist mocht tevens de Nico Scheepmaker Beker, de vakjuryprijs voor het beste sportboek van het jaar, in ontvangst nemen.

Naast de nominaties voor de publieksprijs, zijn ook de nominaties voor de Nico Scheepmaker Beker, de vakjuryprijs voor het beste sportboek van het jaar, bekendgemaakt: Jean van Bart Jungmann (De Muur), Etalagecoureur van Peter Ouwerkerk (De Muur), Hoe sterk is de eenzame schaatser van Erik Dijkstra (Carrera), Captain van Jong Holland van Daniel Rewijk (Bornmeer) en De slag om de skyboxen van Tom Knipping en Iwan van Duren (VI Boeken). De jury bestaat uit Ad Melkert (voorzitter), Marie-José Kleef, Gert-Jan van Tilborg, Renate Verhoofstad en Wilfred van Buuren

De Week van het Sportboek vindt dit jaar plaats van maandag 25 april t/m zondag 1 mei. Het doel van de Week van het Sportboek is om het brede aanbod aan sportboeken onder een groot publiek onder de aandacht te brengen. De Week is oorspronkelijk een initiatief van verschillende uitgevers van sportboeken en wordt sinds 2014 georganiseerd door Stichting CPNB. 

Bekijk de lijst met alle genomineerde boeken

Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Smeets, Giphart en Van Egmond in de race voor sportboek van het jaar

 

Overig

Sportboek van het Jaar 2016

op 12 april 2016 door Hebban Crew 9 boeken 0 volgers 0 reacties 2 likes
Gesponsorde boeken