Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Bermuda van Basje Boer

Wat als je probeert te verdwijnen maar nergens heen kunt? Dit overkomt Meis, de hoofdpersoon uit 'Bermuda', het romandebuut van multitalent Basje Boer. Volgens Marja Pruis is Boer de Nederlandse Lena Dunham, 'zoekend en grappig, en prettig dolgedraaid narcistisch'. Lees hier een Sneak Preview!

Basje Boer (1980) is een duizendpoot. Ze debuteerde na een studie fotografie aan de Rietveld Academie in 2006 met haar verhalenbundel Kiestoon. Haar verhalen verschenen in onder meer De Revisor, Hollands Maandblad, Das Magazin en De Gids. Naast schrijfster werkt Boer als filmredacteur, muzikant en beeldend kunstenaar. Werk van haar hand was onder meer te zien in gallerie P/////AKT, de Verbeke Foundation, het ACF en tijdens de Kunstvlaai en Sugary Photographs with Tricks, Poses and Effects. Haar foto's werden gepubliceerd in het Amerikaanse tijdschrift Capricious.

Op 24 mei verschijnt Boers eerste roman bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar: Bermuda. Volgens de uitgever 'een beklemmende, poëtische coming of age-roman, een mystiek relaas waarin de fictie het meermaals lijkt te winnen van de werkelijkheid.

Meis weet niet hoe ze moet leven. Wanneer ze haar beste vriendin kwijtraakt, verliest ze alle houvast. Ze is bang voor alles om zich heen, slentert over straat en vlucht voor het donker. Filmscènes vlechten zich door Meis' dagen en maken van de werkelijkheid een droom. Als haar bestaan zo klein is geworden dat ze er zelf bijna niet meer in past, laat ze alles achter en vertrekt ze. Meis' intuïtieve zoektocht naar zichzelf leidt van de Amsterdamse wijk Bos en Lommer tot aan een woonboot in de gracht. Ze probeert nieuwe identiteiten uit, maar wordt ook door de mensen om haar heen gedwongen om verschillende rollen aan te nemen. Maar wie is Meis nu echt?

Benieuwd naar Bermuda ?

Lees hier een voorpublicatie


Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.


Meer veelbelovende romans in mei


Boven de waterval van Ron Rash (19 mei, De Geus)
Een poëtische roman over levens die getekend zijn door geweld en een sterke verbondenheid met de natuur. Les is sheriff in een door crystal meth en familiegeheimen verscheurd dorpje in North Carolina. Becky is een parkwachter die getraumatiseerd is door een school shooting in haar jeugd. De twee vinden elkaar in hun diepe liefde voor dit berglandschap, maar hun prille band wordt op de proef gesteld door een mysterie.

Het korte maar wonderbare leven van Oscar Wao van Junot Díaz (19 mei, Atlas Contact)
Oscar Wao is een aardige jongen uit een Dominicaanse wijk in New Jersey die kampt met overgewicht en liefdesverdriet. Hij droomt ervan de Dominicaanse Tolkien te worden en vooral een vriendin te krijgen. Maar Oscar zal nooit krijgen waar hij van droomt dankzij de fukú, de vervloeking die zijn familie al generaties achtervolgt en die hen verdoemt tot gevangenschap, marteling, ongeluk en bovenal: een leven zonder liefde.

Alles houdt op te bestaan van Elizabeth Brundage (24 mei, Hollands Diep)
1982. George Clare komt op een winterse namiddag thuis uit zijn werk en vindt het levenloze lichaam van zijn vroeg. Zijn driejarige dochtertje kan niet zeggen wie er verantwoordelijk is voor de dood van haar moeder. George wordt in het moordonderzoek als hoofdverdachte gezien. Wat is er gebeurd? Welke geheimen hadden de Clares voor elkaar?

Grote kleine leugens van Liane Moriarty (31 mei, A.W. Bruna)
Soms zijn de kleinste leugens het aller gevaarlijkst. Op basisschool Pirriwee Public eindigt het jaarlijkse feest voor ouders in een chaos. Gillende sirenes. Schreeuwende mensen. Een verbijsterde schooldirecteur. En een dode ouder. Is er sprake van moord, een ontspoorde ruzie of een tragisch ongeluk?

Vaderdag van Simon van Booy (Querido, 31 mei)
Ex-motorbendelid Jason is net ontslagen uit de gevangenis en verdient zijn geld door spullen van rommelmarkten te verkopen op eBay. Hij heeft nauwelijks contact met familie of vrienden, gewelddadig als hij is. Maar dan wordt Jason gebeld door een maatschappelijk werker: zijn broer en schoonzus zijn omgekomen bij een auto-ongeluk en Jason moet voor hun zesjarige dochter Harvey gaan zorgen, van wie hij niet eens wist dat ze bestond.

Bekijk de verwachtpagina voor meer verwachte boeken.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Bermuda van Basje Boer

 

Gerelateerd

Over

Basje Boer

Basje Boer

Basje Boer werd geboren in 1980 te Amsterdam. In 2003 studeerde ze af aan de afd...

Gesponsorde boeken