Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Conclaaf van Robert Harris

door Soraya Vink (crew) 9 reacties
Na zijn succesvolle historische thrillers rond het Romeinse Rijk is Robert Harris terug met een overweldigende thriller over macht. In 'Conclaaf' staat de verkiezing van een nieuwe paus centraal, die de nodige gevolgen heeft. Op Hebban lees je alvast een Sneak Preview!

Het is geen geheim dat de Britse schrijver Robert Harris grondige en tijdrovende research uitvoert om zijn plots zo gedetailleerd mogelijk te maken. De combinatie van zijn karakteristieke sfeerbeschrijvingen en goed uitgewerkte personages geven zijn thrillers een internationale allure. Gemeenschappelijke factor is dat de hoofdpersonen het altijd meer van hun intellect moeten hebben dan van hun spierkracht. 

'Mijn grootste kracht is de structuur van mijn boeken. Ik kan heel goed een verhaal vertellen. Bij mij zit structuur in alles. Structuur in de zinnen, de alinea’s, het einde van de pagina en het einde van een hoofdstuk, die allemaal naar een climax leiden. Het maakt mij niet uit of ik de moderne tijd beschrijf of het verleden, met fantasie kan je hele nieuwe werelden scheppen,' verklaarde Harris in 2006 in een interview.

In zijn nieuwe thriller Conclaaf neemt Harris de lezer mee naar het Vaticaan, waar deuren geopend worden die beter gesloten hadden kunnen blijven. 

De paus is dood. De deuren van de Sixtijnse Kapel sluiten en volgens de eeuwenoude traditie zullen honderdzeventien kardinalen hun stem moeten uitbrengen in de geheimzinnigste verkiezing ter wereld. De kardinalen zijn allen zeer vrome mannen. Maar ze zijn ook ambitieus en elkaars rivalen. In de volgende tweeënzeventig uur zal een van hen de machtigste spirituele leider op aarde worden. Al snel wordt duidelijk dat een van de gedoodverfde kanshebbers een groot geheim verbergt. Een geheim dat het voortbestaan van het Vaticaan op het spel kan zetten.


Benieuwd geworden naar Conclaaf? Op Hebban lees je nu het eerste hoofdstuk.


Lees hier de sneak preview


Conclaaf verschijnt op 13 oktober bij Uitgeverij Cargo.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Conclaaf van Robert Harris

 

Gerelateerd

Over

Robert Harris

Robert Harris

De Britse auteur Robert Harris (1957) werkte, na zijn studies Engelse Literatuur...

Gesponsorde boeken