Hebban vandaag

Nieuws /

Sneak preview: 'Het vuur in mij' van Erin Stewart (met leesclubinschrijving)

Dit YA debuut van Erin Stewart is een intens maar humorvol verhaal over overleven, zelfs als je alles bent verloren. Over vriendschap, en over littekens - zowel aan de buitenkant als van binnen. Bij Hebban lees je een sneak preview van het boek dat al voor verschijnen aan 16 landen werd verkocht en kun je je inschrijven voor de leesclub!

Het vuur in mij is een boek voor de liefhebbers van Jennifer Niven, Jenny Valentine en Jandy Nelson. Young Adult boeken die je laten lachen door je tranen, omdat er zelfs in de ergste gevallen ruimte is voor hoop, vriendschap en vergeving. Het vuur in mij belooft een boek te worden dat je nog lang bij zal blijven. 

Erin Stewart

Dit is het debuut van auteur Erin Stewart. Ze is freelance schrijver, redacteur en columnist. Tien jaar geleden ontmoette ze Marius, die ernstig verbrand was in een huisbrand in Roemenië. Ze verwachtte een slachtoffer, maar zag een levendige jongen die veel meer was dan alleen zijn littekens. Uit hun jarenlange vriendschap ontstond het verhaal van Ava. Een verhaal dat voor iedereen uniek is, maar dat steunt op dezelfde waarheid: door anderen toe te laten in je leven kun je de steun krijgen die je nodig hebt. Erin Stewart weet daarmee ook uit eigen ervaring te putten, als overlever van hartfalen. 

'My mom thought I needed a therapist in kindergarten because everyone always exploded at the end of my stories. Good news: My characters now have a slightly higher survival rate.'


Het vuur in mij

In een vreselijke huisbrand heeft Ava Lee alles verloren: haar ouders, haar beste vriendin, haar thuis en zelfs haar gezicht. Ze heeft geen spiegel nodig om te weten hoe ze eruitziet; ze heeft genoeg aan de verschrikte blikken om haar heen.

Een jaar na de brand die haar wereld verwoestte, vinden haar oom en tante het tijd dat ze weer naar school gaat. Ava ziet daar enorm tegenop. Hoe kan zij nou nog een normaal leven leiden? Wie wil er bevriend zijn met een monster? Ze had alleen niet gerekend op Piper, een meisje op haar nieuwe school dat ook een brand overleefde. Ava wil niet liever dan opgaan in de achtergrond, maar dat laat Piper niet gebeuren: met haar sarcastische, botte humor krijgt ze Ava langzaam weer uit haar cocon. Maar zelfs de stoere Piper is niet zo onaantastbaar als ze lijkt - iedereen heeft littekens, maar ze zijn niet allemaal even makkelijk te zien.

Leesfragment

Wil je meer lezen van Het vuur in mij? Klik hieronder voor een leesfragment!

Lees hier een sneak preview van Het vuur in mij

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Schrijf je in voor de Hebban Leesclub!

Ben je geïnteresseerd in dit boek? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub (de inschrijving opent op zondag 6 oktober om 08.00 uur en sluit op zaterdag 12 oktober om middernacht). We delen 15 exemplaren uit aan gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban.

Een Hebban Leesclub - hoe werkt dat precies?

Bezoek het Hebban Leesclub-kanaal

Schrijf je in voor de Hebban Leesclubnieuwsbrief  Over de auteur

Hebban Crew

2181 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Sneak preview: 'Het vuur in mij' van Erin Stewart (met leesclubinschrijving)

 

Gerelateerd

Over

Erin Stewart

Erin Stewart

Erin Stewart is een Amerikaans auteur. Het vuur in mij is haar debuut.

Hebban Spots

Het vuur in mij

16 volgers

Welkom bij de leesclub rond 'Het vuur in mij' van Erin Stewart (Uitgeverij Gottmer). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar: vandaag@hebban.nl. Aansluiten...


Gesponsorde boeken