Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Hebban vandaag

Leesclubs /

Sneak preview: 'Machines zoals ik' van Ian McEwan (met leesclubinschrijving)

door Hebban Crew 4 reacties
Volgende week verschijnt de nieuwe roman van Ian McEwan, in een vertaling van Rien Verhoef. 'Machines zoals ik' is een literaire roman waarin McEwan de lezer confronteert met fundamentele vraagstukken in een meeslepend, dystopisch verhaal. Lees op Hebban alvast een sneak preview en smaakt die naar meer? Schrijf je dan snel in voor de leesclub, we geven 15 exemplaren weg aan gemotiveerde lezers.

Machines zoals ik is gesitueerd in het Londen van net na de Falklandoorlog: Thatcher is aan de macht en Alan Turing bereikt een beslissende doorbraak in de artificiële intelligentie. De werkeloze Charlie is verliefd op Miranda, een intelligente studente die een verschrikkelijk geheim met zich meedraagt. Ze raken verwikkeld in een driehoeksrelatie met de androïde Adam, wiens persoonlijkheid ze samen hebben ontworpen. Maar kan een machine de ‘matters of the heart’ wel begrijpen? Wat is het dat ons menselijk maakt?

Toen ik het woord ‘boos’ zei, verhief ik van boosheid mijn stem. Ik voelde een golf van intense ontlading. We waren begonnen.
Maar voorlopig betrok ze een verdedigende stelling. ‘Ik was nieuwsgierig,’ zei ze. ‘Ik wilde weten hoe het zou zijn.’ Nieuwsgierigheid, de verboden vrucht, veroordeeld door God en Marcus Aurelius en Augustinus.
‘Er zullen wel honderden mannen zijn naar wie je nieuwsgierig bent.’
Dat gaf de doorslag. Ik was over de grens gegaan. Met een luidruchtig geschraap schoof ze haar stoel achteruit. Haar bleekheid werd donker. Haar polsslag liep op. Ik had mijn belachelijke zin gekregen.
Ze zei: ‘Jij wilde het liefst een Eva. Waarom was dat? Wat wilde je met een Eva? Zeg eens eerlijk, Charlie.’

Ben jij nu benieuwd geworden naar Machines zoals ik? Lees dan snel een fragment via onderstaande knop.  

Lees hier de Sneak Preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

'Machines like Me displays… impressive richness. Excited by ideas and perceptive about emotions, encompassing cutting-edge science, philosophical speculation and lively social observation, it is funny, thought-provoking and politically acute… In this bravura performance, literary flair and cerebral sizzle winningly combine.' - Peter Kemp, Sunday Times

'[Machines Like Me] is right up there with his very best [novels]. Machines Like Me manages to combine the dark acidity of McEwan’s great early stories with the crowd-pleasing readability of his more recent work. A novel this smart oughtn’t to be such fun, but it is.' - Alex Preston, Observer

 

Schrijf je in voor de Hebban Leesclub!

Ben je geïnteresseerd in dit boek? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We delen 15 exemplaren uit aan gemotiveerde lezers voor een bespreking van dit boek op Hebban.

Een Hebban Leesclub - hoe werkt dat precies?

Bezoek het Hebban Leesclub-kanaal

Schrijf je in voor de Hebban Leesclubnieuwsbrief Over de auteur

Hebban Crew

2387 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Sneak preview: 'Machines zoals ik' van Ian McEwan (met leesclubinschrijving)

 

Gerelateerd

Over

Ian McEwan

Ian McEwan

Ian McEwan (Aldershot, 1948) is een Britse auteur, maar groeide tot zijn el...

Hebban Spots

Machines zoals ik

12 volgers

Welkom bij de leesclub rond Machines zoals ik van Ian McEwan (Uitgeverij De Harmonie). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar: vandaag@hebban.nl. De...