Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ian McEwan

Artikelen 5 Newsroom 1 Spots 10

Ian McEwan (Aldershot, 1948) is een Britse auteur, maar groeide tot zijn elfde op in Singapore en Tripoli. Het vertrek naar een kostschool in Engeland, dat hij in Het kind in de tijd  (The child in time, 1987) beschreef, was duidelijk een breekpunt in zijn leven. Later werkte hij als journalist en kreeg hij een aantal werkbeurzen toegekend.

McEwan werd in 1975 in één klap wereldberoemd met zijn verhalenbundel First love, last rites  (De laatste dag van de zomer ), die eerst in Nederland verscheen, daarna in Engeland en vervolgens nog in vele landen. Daarna publiceerde hij een verhalenbundel en in de loop der jaren nog tientallen romans. McEwan werd meerdere malen genomineerd voor de Booker Prize, die hij in 1998 ontving voor Amsterdam  (Amsterdam). Zijn boek Atonement  (Boetekleed ) werd ook genomineerd voor deze prijs, een roman die door velen nog steeds wordt beschouwd als een hoogtepunt in zijn oevre.

Een aantal van zijn romans werd verfilmd, waaronder The innocentThe comfort of strangersEnduring loveAtonement  en On Chesil beach. McEwans boeken kenmerken zich door suspense en manipulatie. Zijn werk verscheen inmiddels in meer dan dertig landen.

 

Laatste bewerking door Gea Kuipers op 16/03/2024
Auteursfoto: Joost van den Broek via site Uitgeverij De Harmonie
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Door lezers

De Leesclubassistent / Ian McEwan- Lessen
19 april 2023
Literatuurcafé / Met welke zin begin jij 2020?
01 januari 2020 97 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken