Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Superhelden.nl - deel 3: Marcel van Driel

Superhelden.nl - deel 3 is het superspannende derde deel van de trilogie Superhelden.nl van Marcel van Driel en deze week Boek van de Week op de Hebban Young Adult Portal. Van Driel is een sympathieke en razend populaire schrijver van onder meer jeugdboeken. Zijn nieuwste boek is nu al veelgelezen en verdient dus met recht de titel: Boek van de Week.

In Superhelden.nl - deel 3 stuurt Mr. Oz Iris en Alex voor een levensgevaarlijke missie naar Colorado, waar ze een geheime satelliet moeten kapen. Volgens Alex wil hun mysterieuze leider hiermee een Derde Wereldoorlog voorkomen, maar haar broer Justin beweert dat Mr. Oz de wereld juist wil vernietigen. Wie moet Iris geloven: haar broer of de jongen op wie ze al tijden verliefd is? Wie van de twee moet ze stoppen om de wereld te redden? En wat gebeurt er met haar beste vriendin YunYun als ze Mr. Oz dwartboomt?  

Marcel van Driel werd met deel 1 van Superhelden.nl verkozen tot Kerntitel van de Kinderboekenweek 2013.  In het verhaal spelen mensen overal ter wereld de game Superhelden.nl, maar alleen de allerbeste spelers gaan door naar de geheime levels op het virtuele eiland Pala. Een eiland dat ook echt bestaat, maar dat weet niemand. De allerbeste spelers worden ontvoerd naar het eiland en opgeleid tot superspion, spionnen die Superhelden heten en op internationale missies worden gestuurd. De mysterieuze leider Mr. Oz is de enige die weet wat het einddoel is. Ook Iris Goudhaan valt deze dubieuze eer ten deel.

De Superhelden Trilogie is ontzettend populair onder jongeren en naar elk deel werd reikhalzend uitgekeken. Ook de bijbehorende game - gratis te spelen op de website van Van Driel - speelt tot de verbeelding en is een mooie aanvulling op het boek.

Wat organiseren wij deze week rondom Superhelden.nl - deel 3
Uiteraard zullen we deze week meer over het boek en de auteur vertellen, met onder meer een interview, maar ook een winactie voor de liefhebbers van het werk van Van Driel. In samenwerking met uitgeverij De Fontein Jeugd mogen we namelijk drie exemplaren weggeven aan de lezers van de Hebban Young Adult Portal. Meer hierover aanstaande donderdag als we de winactie starten. Hou onze portal dus in de gaten. 

Over de auteur
Marcel van Driel heeft meer dan veertig boeken geschreven en is van jongs af vertrouwd geweest met thrillers, magische boeken, griezelverhalen, sciencefiction en sprookjes. Hij maakt films en schrijft boeken voor kinderen en volwassenen. Zijn eerste boek, Een Elfje in de Sneeuw, verscheen in 2002. In 2004 volgde De Sprookjesspeurders als eerste deel van een sprookjestrilogie in de serie Leesleeuw. Zijn spannende serie Superhelden.nl is een groot succes en gekoppeld aan een online game genaamd naar de gelijknamige boekenserie. Marcel woont in Utrecht, is getrouwd en heeft twee kinderen. Hij is net als Iris in Superhelden.nl dol op gamen.  

Recensie Superhelden.nl
Op 12 november werd er al een recensie gepubliceerd op Hebban Young Adult over dit boek. Geschreven door Eva Krap. Klik HIER om de recensie te lezen.

Boektrailer Superhelden.nl - deel 3Over de auteur

Natasza Tardio

259 volgers
280 boeken
34 favoriet
Auteur


Reacties op: Superhelden.nl - deel 3: Marcel van Driel

 

Gerelateerd

Over

Marcel van Driel

Marcel van Driel

Marcel van Driel werd geboren in Arnhem op 4 februari 1967. Sinds 2002 is hij ki...

Overig

Gesponsorde boeken