Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Thomas Olde Heuvelt schrijft geschenkboek Spannende Boeken Weken 2019

door Soraya Vink (crew) 5 reacties
Thomas Olde Heuvelt schrijft het geschenkboek voor de Spannende Boeken Weken 2019. Dit is zojuist bekendgemaakt in Tijd voor Max op NPO1.

'Een enorm dankbare opdracht. De novelle leent zich perfect voor de echt gemene spannende vertellingen waar ik verzot op ben,' zegt Thomas Olde Heuvelt in een reactie op zijn opdracht. Hij neemt hiermee de pen over van Boris Dittrich die vorig jaar als geschenkauteur optrad met het verhaal Barst.

Volgens de auteur is zijn kort verhaal Dolores Dolly Poppedijn een ode aan The Yellow Wallpaper van Charlotte Perkins Gilman. 'In dit geschenk kan ik me volop uitleven: verwacht inktzwarte humor, de klassieke onbetrouwbare verteller en flink veel spanning,' vult Olde Heuvelt aan.

Thomas Olde Heuvelt brak wereldwijd door met zijn horrorthriller HEX, die inmiddels verscheen in meer dan 30 landen. Op het succes volgden meerdere tournees door Amerika, China, Brazilië en Europa. Ook is er een Amerikaanse televisieserie is in de maak, geschreven door horrorfilmlegende Gary Dauberman (bekend van It, The Conjuring, Annabelle). In februari vind je een groot interview met de succesvolle auteur in het Thriller Magazine (dat nog steeds in de voorverkoop verkrijgbaar is) in aanloop naar zijn nieuwe thriller Echo (mei 2019).

Jury Bookspot Gouden Strop en Schaduwprijs geïnstalleerd

Bij de juryvoorzitter van de Bookspot Gouden Strop treffen we een bekende naam aan. Opsporing Verzocht-presentatrice Anniko van Santen treedt voor de derde keer op in deze functie. 'Nederlandstalige schrijvers van spannende boeken kunnen een niet groot genoeg podium krijgen. Ik laat me graag weer verrassen door ingenieuze plots, mooi taalgebruik en bloedstollende ontknopingen. Mijn leeszenuwen zijn inmiddels van staal,' aldus Van Santen. De Bookspot Gouden Strop jury wordt verder aangevuld met Jos van Cann (thrillerrecensent, journalist, redacteur), Herma Schipperheijn (Boekhandel Augustinus Nijmegen), Gijs Korevaar (eigenaar Thrillerweb en thrillerrecensent) en Lilian Hulzebos (bibliothecaris/ communicatiemedewerker bij bibliotheken Midden-Groningen).

De BookSpot Schaduwprijs wordt in 2019 voor de 23ste keer uitgereikt. De jury bestaat naast juryvoorzitter Peter Römer (thrillerauteur en voorzitter GNM) dit jaar uit: Linda Jansma (thrillerauteur, GNM bestuur), Marian Lerchbaumer (Bibliotheek Kennemerwaard), Isa Maron (thrillerauteur, GNM bestuur) en Willem Asman (thrillerauteur en winnaar BookSpot Gouden Strop 2018).

Spannende Boeken Weken 2019

De Spannende Boeken Weken vormen traditiegetrouw de aftrap van het begrip 'zomerlezen'. Onder het motto ‘Je vakantie begint met boeken’ werkt CPNB daarom vanaf de Spannende Boeken Weken de hele zomer samen met TUI, met als missie lezen te bevorderen en ontspanning te vergroten. Tijdens de Spannende Boeken Weken, van zaterdag 1 t/m vrijdag 21 juni 2019, geeft de boekhandel het geschenkboek Dolores Dolly Poppedijn van Thomas Olde Heuvelt cadeau aan haar klanten bij besteding van minimaal € 12,50 aan Nederlandstalige boeken. Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Thomas Olde Heuvelt schrijft geschenkboek Spannende Boeken Weken 2019

 

Gerelateerd

Over

Gesponsorde boeken