Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

Throwback Thursday: vier bekende auteurs

Regelmatig schrijven bekende auteurs artikelen, recensies en overzichten voor Hebban Fantasy. Deze #ThrowbackThursday hebben we vier vroege stukken van Adrian Stone, Guido Eekhaut, Marcel van Driel en Charles den Tex er weer bij gepakt. Onze vrijdagvraag van morgen heeft ook met schrijvers en beroemdheid te maken.

Trots op Fantastisch Nederland - Adrian Stone

Vlak nadat Hebban Fantasy de virtuele deuren opende schreef auteur Adrian Stone (pseudoniem van Ad van Tiggelen) een bevlogen stuk over fantasy in Nederland. Hij ziet een stijgende lijn in de kwaliteit van de Nederlandstalige verhalen en boeken. Via de Stichting ter bevordering van het fantastische genre (waar hij penningmeester van is) zet hij zich in voor de verspreiding en promotie van de fantastiek. Intussen werkt hij ook hard aan zijn nieuwe boek. We zijn heel benieuwd!

De fantasyoogst van Guido Eekhaut

Multigenre-auteur Guido Eekhaut heeft net een nominatie voor de Gouden Strop op zak voor Kingston Noir. Naast crimeboeken schrijft hij ook fantasy- en sciencefiction. Bijna een jaar geleden gaf hij een overzicht van zijn favoriete boeken van dat moment.

Guardians of the Galaxy - Marcel van Driel

Jeugdboekenauteur Marcel van Driel is - as we speak - bezig met een bovennatuurlijke thriller (werktitel Nachtmerrieman). Voor Hebban Fantasy schreef hij een column (Ik hou niet van kliekjes) en een aantal recensies, zoals over GOTG:

Sciencefiction top 10 van Charles den Tex

Thrillerauteur Charles den Tex (die onlangs ook andere paden bewandelde met Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd) was juryvoorzitter van de laatste Paul Harland Prijs schrijfwedstrijd. Voor Hebban Fantasy gaf hij een overzicht van zijn meest geliefde sciencefictionboeken:

Heel toevallig vonden we de foto bij dit artikel: alle vier auteurs waren aanwezig bij het Gala van het Fantastische Boek. En daar zien we zo nog een aantal auteurs zitten, die we binnenkort in een ThrowbackThursday mee kunnen nemen, zoals Christien Boomsma, Paul van Leeuwenkamp, Leuk om terug te kijken naar de eerste maanden van deze website.

Kom morgen weer terug, want dan hebben we een leuke VrijdagVraag: De auteur als beroemdheid... Wat zou daar nou mee bedoeld worden? Check it out.Over de auteur

Martijn (Hebban Crew)

468 volgers
776 boeken
21 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Throwback Thursday: vier bekende auteurs

 

Over

Adrian Stone

Adrian Stone

Ik ben een Nederlandse fantasy auteur, uitgegeven bij Luitingh. Mijn echte naam ...

Guido Eekhaut

Guido Eekhaut

Guido Eekhaut schrijft misdaadboeken, literaire fantasy, speculatieve fictie, en...

Marcel van Driel

Marcel van Driel

Marcel van Driel werd geboren in Arnhem op 4 februari 1967. Sinds 2002 is hij ki...

Charles den Tex

Charles den Tex

Charles den Tex (Australië, 1952) studeerde fotografie en film in Londen, docee...

Hebban Spots

Stichting Fantastisch Genre

44 volgers

De Stichting ter bevordering van het fantastische genre is een koepelorganisatie die precies doet wat zijn naam zegt. Onder de Stichting vallen vanaf 22 mei 2014 de Paul Harland Prijs...

Gesponsorde boeken