Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Guido Eekhaut

Artikelen 10 Spots 1

De Vlaamse journalist en auteur Guido Eekhaut (Leuven, 1954) is schrijver van fantastische en speculatieve fictie, novellen en thrillers en publiceerde een dozijn boeken bij grote en kleine uitgeverijen, zowel in Vlaanderen als Nederland. Zijn kortere proza werd onder meer gepubliceerd in De Gids, Maatstaf, De Brakke Hond en Lava. Zijn verhalen verschenen in vertaling ook in de Verenigde Staten, Duitsland, Polen, Roemenië, Italië, China en Denemarken. 

Als journalist schreef Eekhaut voor de Financieel Economische Tijd, Intermediair, De Standaard en Bizz. Hij leverde essays aan een aantal literaire en politieke tijdschriften, waarin hij zich voornamelijk met geopolitiek, ideologie en geschiedenis bezighield. In de jaren tachtig schreef hij ook hoorspelen, waarvoor hij werd bekroond. Ook voor zijn verhalen ontving hij diverse literaire prijzen. Een van zijn eerste romans, De Cirkeljaren  (1986), kreeg de prijs van de Stad Brussel.

Hij publiceerde de thrillers: Rode Aarde  (2009), dat werd genomineerd voor de Hercule Poirotprijs, Grijze herfst  (2010) voor de Diamanten Kogel en Blauwe sneeuw  (2012) voor De Gouden Strop. In 2009 won hij de Hercule Poirotprijs voor zijn thriller Absint Eekhaut was de eerste thrillerauteur die in hetzelfde jaar met twee boeken voor deze prijs werd genomineerd, de een onder zijn eigen naam, Eekhout; de ander onder zijn pseudoniem Mandel. De jury omschreef Absint  als 'een verstandige mix van actie, dubbelspel, achtervolgingen, afpersing en geloofwaardige connecties tussen de Russische maffia en Hollandse financiële milieus”.

Amsterdam trilogie
1. Absint (2009)
2. Loutering (2010)
3. De Schuld van Rooseboom (2012)

Wolven
1. Wolven: Arveladze (2010)
2. Wolven: Douglas (2010)
3. Wolven: Jalena (2011)

Laatste bewerking door Soraya Vink op 28/01/2019
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Vampieren & demonen 2 - Theo Barkel Tais Teng ... Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Door lezers

Scifi & Fantasy Club / Scifi/Fantasy en de challenge: Boeken met meerdere tijdsperioden
24 maart 2018 10 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken