Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

Throwback Thursday: World Science Fiction Convention

Elk jaar wordt de World Science Fiction Convention georganiseerd, maar het komt niet vaak voor dat die in Europa plaatsvindt. Vorig jaar was het de derde keer in Londen: LonCon3. Hebban Fantasy deed uitgebreid verslag van de honderden programmaonderdelen en de Hugo Award uitreiking.

De World Con is één van de grootste evenementen in de sciencefiction- en fantasywereld. Wat doe je dan als rechtgeaarde liefhebber als dat circus een keer in de buurt plaatsvindt? Dan ga je er heen natuurlijk! En dat deden vele Nederlandse en Vlaamse auteurs, lezers en fans. En er was veel te beleven in Londen: auteurs zoals George R.R. Martin, Joe Abercrombie, Robert Silverberg, Jeff VanderMeer, Charles Stross, Ann Leckie en vele, vele anderen gaven acte de présence. Er waren meer dan 1.000 panels en activiteiten, het stikte van de feestjes, zakelijke besprekingen (vooral op die feestjes), ontmoetingen en uitwisselingen.

Voor Hebban Fantasy deden meerdere Nederlandse auteurs verslag: Floris Kleijne, Esther Scherpenisse, Boukje Balder, Martijn Lindeboom en Paul Evanby. Ook Singha (inmiddels David) Samwel had een bijzonder leuk verslag.

Hieronder kun je alle stukken en interviews die op LonCon3 betrekking hebben nog eens teruglezen. Als je er bij was, een perfecte manier om weer in de sfeer te komen. Was je er niet: dan is het een zeer uitgebreid verslag van een geweldig evenement.

De eerste dag door de ogen van Floris Kleijne en Recap donderdag en vooruitblik (Esther Scherpenisse en Boukje Balder)

Over de First Con Experience van Floris en de eerste indrukken van Esther en Boukje van dit enorme evenement. Was het Neil Gaiman die daar liep?!

George R.R. Martin leest voor (Martijn Lindeboom)

De auteur van Game of Thrones las voor uit zijn (toen nog) te verschijnen boek De wereld van ijs en vuur. Met veel zelfspot dook Martin de duistere historie van Westeros in.

Recap vrijdag en vooruitblik (Esther Scherpenisse en Boukje Balder)

Verslagen van verschillende panels, het optreden van het Worldcon Philharmonic Orchestra (georganiseerd door Vincent Docherty) en meerdere feestjes (zoals die van de Science Fiction Writers of America en die van de aanwezige Nederlanders).

De tweede dag (Floris Kleijne)

Onder andere over het eerste internationale panel waar Floris in optrad, maar ook over lezingen en feestjes. Die twee dagen leken wel een week!

Recap zaterdag en vooruitblik (Esther Scherpenisse) en Recap zaterdag en zondag (Esther Scherpenisse, Martijn Lindeboom en Floris Kleijne)

Over de enormiteit van het aantal activiteiten tijdens de WorldCon en de uitreikingsceremonie van de Hugo Awards. Bijna gelukt om de Hugo Afterparty (het verliezersbal) te gatecrashen, maar een zeer formidabele dame in een galajurk wist uw reporter te stoppen.

Een geest als eregast (Paul Evanby)

Auteur Paul Evanby was ook aanwezig en gaf zijn ervaringen van het hele evenement. Gelukkig was Iain M. Banks toch nog 'in spirit' aanwezig.

En er was ook nog een bijzonder verslag van een niet-auteur, die toch alles van dichtbij meekreeg:

An Outsider on the Inside (David Samwel)

Twee van de tijdens LonCon3 afgenomen interviews zijn inmiddels op toepasselijke momenten gepubliceerd:

Interview met Jeff VanderMeer (bij het verschijnen van Autoriteit)

Interview met Ann Leckie (bij het verschijnen van Het recht van de Radch)

De World Science Fiction Convention dit jaar wordt gehouden in Spokane in de Verenigde Staten. Vooral de uitreiking van de Hugo Awards wordt erg interessant. Waarom? Floris Kleine schreef daar recent een interessant stuk over (en de Puppies die er in voorkomen zijn allesbehalve schattig):

Een storm in een glas gargle-blasterOver de auteur

Martijn (Hebban Crew)

468 volgers
777 boeken
21 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Throwback Thursday: World Science Fiction Convention

 

Gerelateerd

Over

Joe Abercrombie

Joe Abercrombie

De Britse fantasyauteur Joe Abercrombie debuteerde in 2004 met De macht van het ...

Floris Kleijne

Floris Kleijne

Schrijven en lezen hebben altijd onlosmakelijk deel uitgemaakt van wie ik ben. I...

George R.R. Martin

George R.R. Martin

George R.R. Martin (Bayonne, New Jersey, 1948) is een Amerikaanse bestselle...

Paul Evanby

Paul Evanby

Paul Evanby is het pseudoniem van Paul Evenblij, een Nederlands auteur van roman...

Jeff VanderMeer

Jeff VanderMeer

Jeff Vandermeer (1968) is een Amerikaans auteur van science fiction en fantasy. ...

Martijn Lindeboom

Martijn Lindeboom

Martijn Lindeboom (1971) is een Nederlandse schrijver. Hij richt zich voornameli...

Gesponsorde boeken