Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

To be continued: de YA-series van deze zomer

door Lindy (Hebban Crew) 7 reacties
Binge-reading is niet altijd mogelijk, want soms moet je wel héél lang wachten op een nieuw seriedeel. Gelukkig verschijnen er deze zomer weer een aantal vervolgdelen die je niet mag missen om jouw leeservaring compleet te maken.

Mei

Deze roman over de beste vriendin van Simon Spier wordt gezien als het vervolg op Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld. Zou ook dit boek een verfilming wachten?
De eigenzinnigheden van Leah Burke van Becky Albertalli

Het vervolg op The Diabolic , dat volgens de Hebban-recensie door 'de verrassende en goed uitgewerkte elementen blijft boeien'.Tyrus en Nemesis zijn de nieuwe keizer en keizerin van de ruimte. Maar niet iedereen is blij met twee tieners op deze machtige positie...
- The Empress van S.J.Kincaid

Na vier boeken betekent dit vijfde deel de finale van de Talon-saga. Er bestaat nog een kleine kans om de wereld te redden, maar zal het Ember en haar vrienden lukken om Talon tegen te houden?  
- Inferno van Julie Kagawa

De Nachtbrenger is het razend spannende vervolgdeel in de reeks 'Vuur en As'. Volgens Hebban-recensent Anne-Claire liet de auteur met het tweede deel al een enorme groei zien: zet ze dat in dit derde boek voort?
- De Nachtbrenger van Sabaa Tahir

Een bijzondere serie van Nederlandse bodem. De kracht van velen is het tweede deel in de 'Voorlopers'-serie, dat volgens de Hebban-recensie draait om een verfrissend en creatief concept: een groep mensen die voorloopt op de evolutie en zo speciale krachten bezit.
- De kracht van velen van Mirjam Hildebrand

In 'Obsidian', het eerste deel van de fantasyserie 'Lux', maakt Katy kennis met haar nieuwe buurman Daemon. Een buitengewoon aantrekkelijke jongen, maar bovenal buitenaards aantrekkelijk: hij is namelijk een alien...   
- Obsidian van Jennifer L. Armentrout

Juni en juli

Midnight Jewel is een losstaand vervolgdeel in de serie 'The Glittering Court'. In dit verhaal is Mira op de vlucht en duikt onder in The Glittering Court, waar meisjes van lage komaf worden opgeleid tot nette jongedames, klaar om te trouwen.
- Midnight Jewel van Richelle Mead

Als je genoten hebt van de 'Summoner'-trilogie, dan kun je je vast ook verheugen op The Outcast. Dit boek vertelt het verhaal dat voorafgaat aan De nieuweling, over Fletchers latere leermeester Arcturus.
- The Outcast van Taran Matharu

De bekende serie 'The Lunar Chronicles' kreeg vorig jaar een bijzondere toevoeging aan de reeks. Het verhaal van de populaire androïde Iko (een van de bijpersonages) wordt verteld in een reeks graphic novels. Opstand is deel twee. 
- Opstand van Marissa Meyer

In dit derde deel in de Ventura Saga maken we kennis met Bea, die de sleur van het dagelijks leven helemaal zat is. Als er een signaal uit de ruimte wordt ontvangen, wordt er een missie gepland om de oorsprong hiervan te achterhalen. Bea is vastbesloten om een plekje aan boord van het ruimteschip te bemachtigen.
- Elke dag dichter bij de sterren van Kate Ling

Dit eerste deel in de serie 'Three Dark Crowns' vertelt over drie zussen, ieder met een eigen kracht. Maar aangezien er maar één van hen gekroond kan worden, moet de drieling de strijd met elkaar aangaan. Op de nacht van hun zestiende verjaardag, begint het gevecht op leven en dood...
- Koninginnen van Kendare Blake

Alice en haar vrienden dachten dat ze de strijd tegen Anima Industries hadden gewonnen, maar niets is minder waar. In dit vierde deel in de serie 'The White Rabbit Chronicles' zullen Alice en de andere zombiejagers opnieuw in actie moeten komen.   
- Zombie Party van Gena Showalter

Augustus

In deze bijzondere trilogie geeft de auteur een stem aan drie vrouwen die aan het front vochten in de Tweede Wereldoorlog. Na In de voorste linie en De lange weg moeten Rio, Frangie en Rainy De laatste missie de strijd op leven en dood op D-Day zien te doorstaan.
- De laatste missie van Michael Grant

In Zwartspreuk en Zwartkracht nam de magie van Nadia toe, maar ze is nog steeds een beginneling op het gebied van de toverkunst. Toch doet ze nog een laatste poging om Captive's Sound te redden. De strijd barst los in dit spannende slot van de 'Spellcaster'-serie.
- Zwartkunst van Claudia Gray

Toen schietheldin Amani het slaapstadje waar ze opgroeide achter zich liet, had ze nooit gedacht dat ze aan een revolutie zou meedoen, laat staan dat ze er een zou leiden. In Een nieuwe dageraad, het derde en laatste deel in de 'Rebel in de woestijn'-serie, zet ze een bevrijdingsmissie op touw om Rebellenprins Ahmed te redden.
- Een nieuwe dageraad van Alwyn Hamilton

Op welke seriedelen kun jij niet wachten?

Lees ook: 11 x YA van zomer 2018Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: To be continued: de YA-series van deze zomer

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken