Hebban vandaag

Algemeen /

Wazzup! #44

door Debbie (Hebban Crew) 2 reacties
Hebban is een dynamische omgeving waar je eindeloos bezig kunt zijn met je boeken. Schrijf een recensie of een blog, maak een lijst of een Page, win een boek, doe mee met een leesclub. Wazzup! bevat de beste, leukste en meest opvallende Hebbanactiviteit uit de community. #Boektober is bijna voorbij, NaNoWriMo komt eraan! Er zijn deze week 1937 lezerswaarderingen uitgedeeld, 382 favorieten op planken gezet, 267 leden bijgekomen en 300 lezersrecensies geschreven.

2 november 2015: Voorstelling "Tijd M.A.N.Chine" op de Antwerpse boekenbeurs
Auteur Pen Stewart timmert aardig aan de weg. Komend weekend verschijnt haar tweede verhalenbundel met de ingewikkelde titel Tijd M.A.N. Chine, een passende opvolger van Nanokanaries en Olifantenhersenen. Ze kondigt aan dat ze op 2 november op de jaarlijkse Boekenbeurs in Antwerpen staat om haar boek aan het publiek voor te stellen. Succes!

De Eldurea deceptie komt eraan
Ook zelf de sinaasappelkust op gaat Robert Bijman, wiens nieuwe boek De Eldurea deceptie bijna verkrijgbaar is. Het zal het tweeluik Segrijn & Sotalia afronden. Robert is nog druk bezig met de redactie, maar noemt vast de datum: 18 december is het zo ver.

De Gothic en Fantasybeurs in Rijswijk
Het auteursduo Johanna Lime heeft net hun eersteling Schimmenschuw geboren zien worden. Dat is allemaal best spannend natuurlijk, dus nu zijn ze benieuwd wat de lezers ervan vinden. Heb jij het boek al gelezen?

De herfst en de chocoladebrokken
Demandiekokenkan
heeft het goed begrepen. De herfst heeft zich de afgelopen week in alle kracht geopenbaard. We grijpen naar handschoenen en mutsen, duiken voor de openhaard en kijken mistroostig naar buiten. Wat is een recept voor chocoladebrokken dan welkom!

Te grof
De boeken van Chuck Palahniuk zijn niet voor iedereen geschikt. Deze Wazzup!-samensteller moet toegeven best goed te begrijpen wat SRY91 zegt in een lezersrecensie over Gekweld: 'Ik ben begonnen aan dit boek, maar ik ben echt niet verder gekomen dan hoofdstuk 1. Ik vond de tekst echt veel te grof en ranzig, dus ik ben afgehaakt. Ik vind het wel jammer dat ik dus de rest van het verhaal niet weet.. Maar ik heb het er niet voor over om nog meer van zulke tekst te moeten lezen.'

Een feestje om voor te lezen!
Conny Schelvis
las Lekker! Nee vies! van Werner Holzwarth, bekend van die mol die rondrent op zoek naar de vorige eigenaar van de drol die op zijn kop is beland. Dit boek is weer een feestje, zegt Conny, maar ze maakt zich wel wat zorgen over hondje Bello: 'Nog een detail is dat hondje Bello gaandeweg dikker en dikker wordt van al dat gesnoep…. als dat maar goed mag gaan….'

Wist je dat?

  • Een van onze nieuwste leden het zo ontzettend dapper vindt dat haar dochter Klassehond van Mirjam Oldenhave heeft gekozen om te lezen voor school, ondanks haar enorme angst voor honden? Dapper!
  • Nieuwe Hebbanlezer Vincenth direct een recensie schreef over Het gouden ei van Tim Krabbé: 'Dit is een boek voor de mensen zoals mij, die niet graag lezen, maar het toch moeten. Het is een boek dat snel leest en bij de hoofdzaak blijft. Het is een aangenaam boek dat leuk verteld is en de lezer net dat tikkeltje meer informatie geeft dan het hoofdpersonage. Maar voor een diepe plot en een ingewikkelde situatie, dan ben je aan het verkeerde adres.'
  • #Boektober bijna voorbij is en je dus nog maar heel even de tijd hebt om te proberen dat fantastische boekenpakket te winnen? Maak de eindbalans op en schrijf een blog over de resultaten. Wie weet heb jij dan in november een hele stapel boeken te lezen.


#Boektober

Doe je zelf mee aan #Boektober? Vergeet niet je Hebbanactiviteit (themaplank, blog, recensie, et cetera) te delen met hashtag #boektober om een geweldig boekenpakket te winnen. Lees in een vorige Wazzup! welke activiteiten op Hebban al te vinden zijn rond #Boektober.De redactionele highlights op Hebban zie je terug in de wekelijkse Hebban Highlights. Heb je suggesties voor Wazzup! of ideëen of wensen voor een nieuwe Hebbanactiviteit, mail dan naar de redactie.Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

939 volgers
389 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Wazzup! #44

Gesponsorde boeken