Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Zend nu je spannende verhaal in voor de Zilveren Strop!

door Hebban Crew 1 reactie
Vorig jaar werd de Zilveren Strop voor het eerst georganiseerd en het was meteen een succes! Veel inzenders en een mooie top vijf waarvan zowel een ebook als een luisterversie is gemaakt. In dit artikel blikken we terug én doen we meteen een oproep: je kunt nog bijna twee weken je verhaal (of zelfs twee) insturen voor de Zilveren Strop schrijfwedstrijd.

Hebban organiseert twee grote schrijfwedstrijden per jaar, namelijk de Harland Awards voor sciencefiction-, fantasy- en horrorverhalen in het najaar (de uitslag van de lopende editie volgt aanstaande zaterdag 19 februari 2022!) en de Zilveren Strop voor spannende verhalen in het voorjaar.

In 2021 startte de eerste editie van de Zilveren Strop en dat was direct een succes: 162 inzendingen. Tijdens de 'Nederlandse Thrillerprijzen 2021'-uitreiking in Bibliotheek Utrecht werd de top vijf bekendgemaakt en winnaar Hugo Luijten in het zonnetje gezet.

In 2022 wordt de winnaar van de Zilveren Strop ook weer bekend gemaakt in Bibliotheek Utrecht, tijdens de Nacht van het Spannende Boek. Dit wordt een spetterend evenement, met optredens, signeersessies en de uitreiking van de Gouden en Zilveren Strop, de Schaduwprijs én de Hebban Thrillerprijs.

Gratis Zilveren Strop ebook

De vijf beste verhalen van de Zilveren Strop 2021 zijn nog steeds gratis als ebook te lezen op Hebban. Auteur Hugo Luijten was de winnaar van de wedstrijd met het verhaal 'Handbagage'. De jury schreef over dit verhaal:

'Spannend! Goede personages. Fijne dialogen. Actueel en origineel. Goed geschreven.'
'Goed verhaal met een sterk gegeven. De schrijfstijl is helder en vlot.'
'Prima verhaal, actueel (milieu), leest prettig, goede dialogen, mooie ontknoping.'
'Strak verhaal, goed opgebouwd, fijne dialogen met een verrassend einde.'

De vier runners-up zijn Jorrit de Klerk met 'Dodelijke opname', Alexander Colin met 'Niet Kijken', Gillian King met 'Sweet sixteen' en Kevin de Haan met 'De Avondklok'.

Vijf Zilveren Strop luisterboeken

SAGA Egmont is een internationale digitale uitgever, die zich ook op de Nederlandse markt begeeft. De afgelopen tijd hebben zij zich ingespannen om de Zilveren Strop-verhalen zo mooi mogelijk te 'verluisterboeken'. De covers die zijn ontworpen zijn qua beeld verschillend, maar passen mooi bij elkaar door typografie en opmaak.

De verhalen zijn beschikbaar voor download of streaming op onder andere Storytel, Nextory, Luisterrijk, BookBeat en Google Play – en bij de bibliotheek! Hieronder kun je – op volgorde van de uitslag – fragmenten van de top vijf spannende Zilveren Strop-verhalen beluisteren.

'Handbagage' door Hugo Luijten, ingesproken door Inge Ipenburg

'Dodelijke opname' door Jorrit de Klerk, ingesproken door Karin Douma

'Niet kijken' door Alexander Colin, ingesproken door Ad Knippels

'Sweet sixteen' door Gillian King, ingesproken door Kevin Hassing

'De avondklok' door Kevin de Haan, ingesproken door Daphne Holtland

Stuur jouw spannende verhaal in!

Tot en met zondag 27 februari 2022 loopt de inzendtermijn voor de Zilveren Strop 2022 (klik door voor het inzendformulier). We zoeken spannende verhalen tot 7.500 woorden, dat kan een thriller zijn, een spionageverhaal, een detective, een misdaadverhaal, een whodunit of nog een ander soort verhaal, als het maar spannend is.

De Zilveren Strop is een gejureerde schrijfwedstrijd met feedback voor de deelnemers en een geldprijs (500 euro) en eeuwige roem voor de winnaar. Als bonus worden de vijf beste verhalen in een Hebban ebook gepubliceerd (kans op duizenden lezers!) en de auteurs worden in het uitslagartikel gepromoot richting meer dan 235.000 Hebban-leden.

Alle regels en de werkwijze worden uitgelegd op de Zilveren Strop pagina en in het inzendartikel.

De belangrijkste regels zijn:

  • maximaal 7.500 woorden (maar minder mag zeker)
  • maximaal twee verhalen per auteur
  • anoniem inzenden, zodat de voorselectie en finalejury onbevooroordeeld kunnen jureren
  • deadline: zondag 27 februari
  • uitslag: juni 2022
  • winnen: 500 euro hoofdprijs, publicatie in Hebban ebook (50 euro publicatievergoeding)

Stuur je verhaal in voor de Zilveren StropOver de auteur

Hebban Crew

2562 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Zend nu je spannende verhaal in voor de Zilveren Strop!

 

Gerelateerd