Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Anthonie Holslag Auteur

Hebban-auteur


40 lezers volgen deze auteur

Anthonie Holslag

Spots 2

Anthonie Holslag is geboren in Amsterdam, maar verhuisde op een zeer jonge leeftijd naar de Verenigde Staten waar hij zijn tienerjaren heeft gewoond en in aanraking kwam met Anglo-Saksische literatuur. Hij heeft sindsdien verschillende verhalen geschreven, die zowel in Nederland als in Amerika in diverse school- en studenten bladen zijn gepubliceerd. In 2006 is zijn eerste gedichtenbundel “Het gezicht van het verleden” verschenen en in 2009 verscheen zijn boek “In het gesteente van Ararat” over de langdurige gevolgen van collectief geweld. Naast schrijven geeft Anthonie Holslag ook (internationale) lezingen en voordrachten en is zowel docent bij de UvA, UU, UT en HvA. In samenwerking de met de Haarlemse dichtersgroep Septijn is in 2011 de dichtbundel “Dichter bij beeld” verschenen, daarnaast heeft hij diverse artikelen, gedichten en verhalen in tijdschriften, kranten (waaronder NRC) en verzamelbundels gepubliceerd . In 2012 kwam zijn eerste bundel met fictie uit, Zwarte muren, die door lezers en recensenten uitermate goed is ontvangen. In 2013 verscheen bij Zilverspoor zijn novelle "De kerstboom", die hij zelf omschrijft als "een psychedelisch, spannend maar tevens literair kerstverhaal met fantastische elementen". In 2014 verscheen zijn boek "Een bloedovergoten dageraad", waarvan alle royalty's naar WarTrauma zullen gaan en is het het vervolg "In het kille ochtend licht" in 2016 verschenen, tezamen met de novelle LOOP. In 2017 zijn drie boeken van zijn hand verschenen: "Toevluchtsoord" (psychologische thriller), "Ronny en het grote spinnenweb" (kinderboek), "Een flinterdunne reflectie" (duchtbundel). Anthonie is werkzaam op de Universiteit van Amsterdam en is Cum Laude afgestudeerd in Culturele Antropologie.

Nieuwste boek

Door lezers

Nederfantasy Café / Overzicht Nederfantasy
20 oktober 2019 30 reacties
Scifi & Fantasy Club / Verhalenwevers #7 Vuurvliegjes
10 september 2017 1 reactie
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Persoonlijke boekenplank van Anthonie Holslag