9789024574612
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 5 4 7 3 4 2 1 1 3

Max Havelaar met zombies

20

Gelezen 19 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 30 Favoriet 1 Recensies 6
Thrillers & Spanning Artikelen 4 Lijsten 1 Spots 6   Topics 0

Max Havelaar met Zombies van auteur Martijn Adelmund is een moderne hervertelling van de grootste Nederlandse klassieker aller tijden.

De Amsterdamse koffiehandelaar Droogstoppel laat door zijn assistent een verhaal samenstellen uit de notities van een oude schoolvriend. Het blijkt een wonderlijke vertelling, waarin naast koffie, buffels en een Japanse steenhouwer ook zombies een rol spelen. De hoofdpersoon is Max Havelaar, bestuurder in het tropische Rangkasbitoeng.

Max komt er al snel na zijn aankomst achter dat zombies het land terroriseren. In hordes overvallen ze de dorpen en in hun kielzog komen bendes die alles wegroven. Aan Max nu de schone taak om orde en rechtvaardigheid te brengen in de eens zo mooie provincie.
Samen met controleur Verbruggen en de Indische krijger Saïdjah trekt hij eropuit om met de regent te spreken. Onderweg leert hij meer over de zombies, de griezelige Javaanse folklore en over de échte vijand: de harteloze manier waarop de koloniale overheerser zijn overzeese landsgebieden bestuurt.

'Multatuli zou zo'n herwerking zeker toejuichen.' - Ellen Deckwitz, NRC

+


Genre
Thrillers & Spanning , Sciencefiction & Fantasy
Griezel- en spookverhalen, horror
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Luitingh Sijthoff Fantasy
Eerste editie
13 oktober 2016
Laatste editie
01 november 2016
ISBN
9789024574612 , 9789024574629


Boekinformatie wijzigen


Recensies (6)

Keuze van de redactie

Ja, hij zal gelezen worden!

door: Kanta 2 likes

‘De Javaan wordt mishandeld!’ Honderdvijftig jaar geleden galmde deze kreet van de pagina’s van Max Havelaar. Dé Max Havelaar, wordt nu gezegd, maar hoeveel mensen horen deze wanhoopskreet nog in deze eeuw? Eduard Douwes Dekker greep de ‘mooischrijverij’ van de negentiende eeuw bij de lurven om...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Max Havelaar met zombies

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.