Advertentie

Daniel Silva

Artikelen 3 Spots 3 beschrijving bewerken

Daniel Silva (Michigan, 1960) is een Amerikaanse journalist en bestsellerauteur. Hij groeide op in Californië in een katholiek gezin maar liet zich later bekeren tot het jodendom. Hij begon zijn carrière als politiek journalist en werkte onder andere voor persbureau UPI in San Francisco, Washington en Londen. In deze hoedanigheid werkte hij voor lange tijd in het roerige Midden-Oosten. Na zijn terugkeer werd hij producent van politieke programma's bij CNN. Omdat hij in die job het schrijven miste, begon hij in zijn vrije tijd te schrijven. Dit resulteerde in 1996 in zijn eerste spionagethriller The unlikely spy (vertaald als De onwaarschijnlijke spion). Het boek belandde direct op de bestsellerlijst van The New York Times. Silva verliet CNN om zich vanaf 1997 fulltime met het schrijven bezig te houden.

In 2015 publiceerde hij zijn achttiende spionagethriller: The English spy, het vijftiende boek in de Gabriel Allon-reeks. Zijn werk werd tweemaal genomineerd voor de Barry Award for Best Thriller, maar hij won deze prijs ook tweemaal, in 2007 voor The messenger  (niet vertaald) en in 2013 voor The fallen angel  (Gevallen engel ). 

Silva geldt als een van de grootste Amerikaanse spionageschrijvers aller tijden. Hij wordt wel de beste auteur van zijn generatie genoemd waar het internationale intriges betreft. In 2009 werd hij benoemd tot lid van de United States Holocaust Memorial Council.

Nieuwste boek

Door lezers

Thriller Café / Kennismaking met Daniel Silva - De perfecte moordenaar
30 september 2018 4 reacties
Thriller Café / Gabriel Allon - Daniel Silva
09 september 2018 5 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken