Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
IngeIpenburg Auteur

Hebban-auteur


91 lezers volgen deze auteur

Inge Ipenburg

Artikelen 9 Newsroom 2 Spots 3 Topics 1

Inge Ipenburg (1957) is een Nederlandse schrijfster, evenwel vooral bekend als actrice. Ze genoot haar opleiding aan de Academie voor Kleinkunst en studeerde in 1979 af. Meteen daarna begon haar carrière als actrice. Zij is te zien in het theater, maar verdiende haar bekendheid door haar rollen in diverse films en televisieseries zoals Goede Tijden Slechte Tijden (GTST), Westenwind, Celblok H. en Drie recht, één averecht. Ze is ook de stem van een grote hoeveelheid audioboeken.

Ipenburg raakte tijdens het juryvoorzitterschap voor De Gouden Strop (2011) geïnspireerd en begon met schrijven. In 2014 verscheen de debuutroman van Inge Ipenburg: Het gerecht, een boek dat zes keer werd herdrukt. Een jaar later verscheen Een schitterend ongeluk. Ook schreef ze Als anderen slapen, een audioserie voor Storytel.

Het idee voor Moordenaarsstorm is ontstaan in het kleine Siciliaanse dorp waar Inge zich regelmatig terugtrekt om te schrijven.

Nieuwste boek

Topics

De Grote Inge Ipenburg Quiz
door Kees van Duyn 1 reactie 2 likes

Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Persoonlijke boekenplank van Inge Ipenburg


Gesponsorde boeken