Jack Lance Auteur

Hebban-auteur


22 lezers volgen deze auteur

Jack Lance

Artikelen 3 Spots 3
Man 05-01-1966 JL2015comm www.jacklance.com

Jack Lance is het pseudoniem van de Nederlandse auteur en journalist Ron Puyn (Broekhuizenvorst, 1967). Hij schrijft voornamelijk thrillers en verhalen in het fantasygenre. Al op jonge leeftijd raakte hij gepassioneerd door het schrijven, met name verhalen met fantastische elementen hadden zijn voorkeur. Stephen King is dan ook zijn grote voorbeeld. 

Zijn allereerste publicatie met fictieverhalen is De engelensprong  uit 2001, dat drie jaar later in een herziene en uitgebreide editie verscheen als Nachtogen. Daarna schreef Lance nog veel succesvolle boeken, waaronder Zone  (2012) en de verhalenbundel Als je me niet kunt horen  (2013). Nachtogen  werd in Hollywood verfilmd (Night eyes, 2014) door regisseur David Cocheret en draaide later ook in de Nederland. Het was de opening van het SCENES International Debut Filmfestival.
De boeken die Lance tot nog toe heeft gepubliceerd hebben hem onder liefhebbers van het genre de bijnaam 'de Nederlandse Stephen King' opgeleverd. Van zijn werk werden alleen al in Nederland en Vlaanderen honderdduizend exemplaren verkocht. Vanaf 2010 verschenen zijn boeken in meerdere talen, waaronder Duits, Tsjechisch, Spaans, Pools, Hebreeuws en Indonesisch. 

Onder zijn eigen naam, Ron Puyn, schreef hij drie bundels met ongelooflijke maar ware gebeurtenissen, getiteld Wonderlijk maar waar  (2004-2007). In 2014 verscheen een vierde bundel. De verhalen zijn een collectie van zijn journalistieke werk.

Nieuwste boek

Verhaaltjes voor het slapengaan - Jack Lance Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Meer over Jack Lance

VrijdagVraag: het engste boek dat je ooit las
30 oktober 2015 51 reacties
'Nachtogen' in de filmzaal
31 oktober 2014 1 reactie
  Meer artikelen

Updates van Jack Lance

Verhaaltjes voor het Slapengaan
31 mei 2021 1 like
  Meer updates

Door lezers

Nederfantasy Café / Overzicht Nederfantasy
20 oktober 2019 30 reacties
Scifi & Fantasy Club / Scifi/Fantasy en de challenge: Nederlandse en Vlaamse debuten
23 november 2018 23 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Persoonlijke boekenplank van Jack Lance


Gesponsorde boeken