Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Jacques Vriens

Artikelen 12 Newsroom 5 Spots 6

Jacques Vriens ('s Hertogenbosch, 1946) is een van de meest succesvolle Nederlandse kinderboekenschrijvers. Hij werkte jarenlang als onderwijzer en directeur in het basisonderwijs. De onderwijservaringen gaven hem inspiratie voor zijn kinderboeken. Vriens debuteerde in 1976 met Die rotschool met die fijne klas  en is ook bekend vanwege zijn serie over Meester Jaap. Hij nam meerdere malen de Zilveren Griffel in ontvangst en won al zes keer de prijs van De Nederlandse Kinderjury. De verfilming van zijn boek Achtste-groepers huilen niet  won in 2012 de Gouden Kalf - Publieksprijs. De theatervoorstelling van het boek werd bekroond met de Musicalworld Award 2011.
Een tweede Gouden Kalf ging in 2014 naar de verfilming van Oorlogsgeheimen (2007).

Enkele spannende jeugdboeken uit zijn oeuvre van bijna honderd titels zijn het eerdergenoemde Oorlogsgeheimen  (2007) en Strijd om de kathedraal  (2012). Vriens schreef ook enkele boeken voor volwassenen, waaronder Moeders knie  (1996), waarin hij over zijn jeugd vertelt. Het boek werd in 2010 bewerkt tot een theatervoorstelling.

De auteur zet zich al jaren in voor leesbevordering en schreef daarover een aantal artikelen voor vakbladen. Daarnaast is hij ook al zijn hele leven actief in het theater met de bewerkingen van zijn boeken en eigen voorstellingen. Hij beschouwt zichzelf als kinderboekenambassadeur en bezoekt regelmatig PABO's, scholen en bibliotheken.

Laatste bewerking door Lindy de Jong op 24/10/2018
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Een knipoog van een mosasaurus - Jacques Vriens Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Door lezers

Boekenbengels en Leesbeesten / Lees je Wijs: Wat als opa of oma ziek of vergeetachtig worden?
04 juli 2019
Boekenbengels en Leesbeesten / Spannende boeken!
22 februari 2019 8 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken