Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Jess Walter

Artikelen 4 Spots 2

Jess Walter (1965) is een Amerikaanse auteur en daarnaast toneelschrijver. Hij groeide op in Spokane, Washington, een stad die in enkele van zijn boeken een grote rol speelt. Hij begon zijn schrijverscarrière als journalist en auteur van korte verhalen die onder meer verschenen in Playboy, Newsweek, Harper's Magazine, Details, The Washington Post, Los Angeles Times, The Boston Globe en vele andere. Walters boeken werden in meer dan dertig talen vertaald. 
 
Hij debuteerde in 2001 met Over tumbled graves  (Riviermoorden ). Daarna volgden vijf succesvolle romans. Zo won Citizen vince  (De keuze ) uit 2005 de Edgar Allen Poe Award. In Nederland werd het boek een aantal jaren later opnieuw uitgegeven met als titel De donutman (2015). Ook The zero  uit 2006 (vertaald als Het nulpunt ) viel in de prijzen. Het boek won de Los Angeles Times Book Prize en was finalist van de National Book Award 2007.

Walter werkte met tussenpozen vijftien jaar lang aan de New York Times bestseller, Beautiful ruins  (2012), dat werd vertaald als Schitterende ruïnes.  

Nieuwste boek

Meer over Jess Walter

Zes auteurs met een tweede leven
06 november 2019 17 reacties
  Meer artikelen

Door lezers

De Leesclubassistent / Jess Walter - Schitterende ruïnes
13 juni 2022
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken