Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Jodi Picoult

Artikelen 1 Spots 4 Topics 1 beschrijving bewerken

Jodi Lynn Picoult (New York City, 1966) is een Amerikaanse bestsellerauteur. Ze groeide op in Long Island in een niet-praktiserende joodse familie. Ze studeerde creatief schrijven aan de universiteit van Princeton en begon tijdens haar studie al met het schrijven van verhalen. Om geld te verdienen werkte ze als editor bij een uitgeverij en als copywriter voor een reclamebureau. Vervolgens ging ze naar Harvard voor een educatieve master.

In 1992 debuteerde ze met Songs of the humpback whale  (1992). Daarna schreef ze tientallen romans, meestal voorzien van een spannende en historische twist. Ongeveer de helft van haar boeken werd naar het Nederlands vertaald. Haar werk werd genomineerd voor onder andere de Edgar Allan Poe Award en de Mary Higgins Clark Award.

Picoult is een auteur voor een breed publiek. Haar bestsellers behandelen vaak realistische en op waarheid gebaseerde onderwerpen, die met veel inlevingsvermogen worden beschreven. Wereldwijd zijn veertien miljoen exemplaren van haar boeken in druk. 

Nieuwste boek

Meer over Jodi Picoult

  Meer artikelen

Door lezers

Readers / Ready to read 2018/3 part four
04 september 2018 1 reactie
Fabulous Feelgood! / Challenge Categorie #46 - Lees een beestachtig boek
10 februari 2018 3 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics

Gezocht
door Pjotr 1 reactie 1 like

Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken