Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Johanna Spaey

Artikelen 2 beschrijving bewerken

Johanna Spaey (Leuven, 1966) is een Vlaamse auteur en naar eigen zeggen 'schrijft ze sinds ze kan lezen'. Ze groeide op in Wezemaal, midden in het Hageland en studeerde assyriologie in Leuven en Leiden. Vervolgens werkte ze als freelance eindredacteur, boekenrecensent, copywriter en journalist.

In 2005 debuteerde ze met Dood van een soldaat, een literaire thriller over de Eerste Wereldoorlog. Met dit boek won ze zowel de Nederlandse De Gouden Strop als de Vlaamse Hercule Poirotprijs. In 2007 verscheen Vlucht, een roman met eveneens de eerste Wereldoorlog als decor. Spaey week niet af van het oorlogsgenre. Haar derde thriller De eenzaamheid van het westen (2010) gaat over het jonge begaafde tekentalent Cassandra, wier talent haar naar de dodenakkers van de Eerste Wereldoorlog voert. 

Nieuwste boek

Oktober is de mooiste maand - Johanna Spaey Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken