Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Jolien Janzing Auteur

Hebban-auteur


17 lezers volgen deze auteur

Jolien Janzing

Artikelen 3 Newsroom 1 Spots 3

Jolien Janzing is een Nederlands-Belgisch schrijver en journalist. Haar nieuwste roman Audrey & Anne, over de oorlogsjeugd van Audrey Hepburn en Anne Frank ligt net in de winkel. Als auteur maakte Jolien eerder naam met haar roman De geheime liefde van Charlotte Brontë, die in het Nederlands uitkwam en in 2015-2016 in het Engels, Duits en Frans. Samenvatting Audrey & Anne: Herfst, 1957. Otto Frank brengt een bezoek aan de jonge filmster Audrey Hepburn in haar Zwitserse chalet. Hij wil haar overhalen zijn dochter te spelen in een film over haar leven. Lente, 1929. Er worden twee meisjes geboren die later wereldfaam zullen verwerven: Audrey Hepburn en Anne Frank. Hun levens vertonen opvallend veel overeenkomsten. Zo zijn ze beiden op jonge leeftijd gedwongen hun geboorteland te verlaten. Audrey is een telg van de Europese elite. Zij wordt naar een Engelse kostschool gestuurd terwijl haar ouders in München, Brussel en Londen flirten met de rest van de jetset – en met het fascisme. Ook de familie Frank vertrekt van huis. Noodgedwongen, deel uitmakend van de enorme stroom joodse vluchtelingen. Audrey viert haar elfde verjaardag nog in het vrije Nederland waar haar moeder opgroeide. Maar als Anne elf wordt, marcheren de Duitsers er al door de straten. Ze zitten in de val.

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Persoonlijke boekenplank van Jolien Janzing