Het is net of je er zelf bent
,5: Ik heb dit boek samen met mijn groep 5/6 gelezen en bijna iedereen was enthousiast. Het boek leest makkelijk weg en het taalgebruik is erg aantrekkelijk voor kinderen. De omgeving waar het zich afspeelt wordt heel mooi beschreven, waardoor het voelt alsof je er echt bent. Het boek bevat de juiste hoeveelheid spanning en gevoelens. Atta is een personage waar kinderen zich goed bij in kunnen leven. Ze wil niet altijd luisteren en wil mee kunnen doen met de stoere jongens. Ze heeft een eigen wil, maar is nog wel kinderlijk genoeg. Want kan je echt zo stoer zijn en toch je familie missen? Natuurlijk waren de wolf en ook de sabeltandtijger een leuke toevoeging. Ik heb veel leesvragen gesteld tijdens het bespreken van dit boek en voor alle vragen is dit boek geschikt. Er kwamen veel verschillende antwoorden, doordat er genoeg personages en gebeurtenissen zijn die interessant zijn om over te praten.
Echt een aanrader voor kinderen die het fijn vinden om een boek over avontuur te lezen, zonder dat het echt heel spannend wordt.