Ik had meer verwacht
,75: Allereerste dit is een super leuk concept. Het idee om een advent kalender te hebben in boek vorm vond ik zo origineel. Ik heb zoveel mogelijk mijzelf aan dat hoofdstuk per dag gehouden, maar soms lukte dat niet.
Het concept is dus leuk, maar de uitvoering viel tegen. Ik had hier iets betere verwachtingen van dan had gemoeten. Dat is een fout aan mijn kant. Dit boek is zwaar YA en zo ben ik er niet in gegaan. Alles aan dit boek schreeuwt YA en de personages voelen extreem jong aan. Ze ervaren hun emoties heel heftig en April reageert heftig richting haar ouders en haar ouder richting haar. Ik denk dat dit voor een YA audience erg herkenbaar is, maar voor mij totaal niet.
Het verhaal zelf is erg plat en er gebeurt een hele hoop zonder dat er echt iets gebeurt. De spanning per hoofdstuk was niet goed verdeelt. Soms was er een spannend stuk, maar twee bladzijdes later was dat eigenlijk ook weer over.
De romance was schattig en vooral het einde vond ik lief. Op het einde kreeg ik ook pas echt de kerstsfeer, deze miste ik door het hele boek heen. Daardoor voelde het totaal niet als kerstboek. De vaderliefde die haar vader voelt vond ik wel schattig, vooral op het einde hoe hij Augustine aanspreekt.
De vertaalfouten zijn aanwezig, maar ik stoor me hier nooit zo aan. Ik kan het begrijpen dat sommige hier wel overheen vallen. Ik denk dat het boek in originele taal beter is.