Verwarrend goed

thebookaddictx 30 november 2025
Heb je wel eens dat je een thriller leest en niet helemaal begrijpt wat je lees, maar dat je daardoor alleen maar verder wil lezen? Dat is exact wat dit boek is.

Het boek laat allemaal flarden zien van nieuwsberichten en aantekeningen in een journal die overgeanalyseerd worden. Op het einde wordt duidelijk waarom deze erin zitten. Ik vond dit slim bedacht, want hierdoor wou ik door lezen.

Het verhaal zelf is spannend tot aan het einde. Je verwacht in elke bladzijde dat het helemaal misgaat en dat houdt je aan het lezen.

De schrijfstijl is vlot en je vliegt erdoorheen. Alles wordt opzettelijk vaag gehouden en ik vind dat dat heel goed past bij het verhaal. De personages zijn slim uitgedacht en van hun had ik wel een heel scherp beeld.

Wel vind ik dat het einde wat indrukwekkender had gemogen. Ik had niet helemaal het idee dat ik door had wat ik nou eigenlijk gelezen had. Ik werd verward achtergelaten.

Het concept is erg origineel en het einde is redelijk open, waardoor ik nog ging nadenken over hoe het nou echt zat. Dit is een hele slimme zet, want daardoor dacht ik daarna nogsteeds aan het boek.

Meer recensies van thebookaddictx

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee.... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.