Grappig en luchtig, maar toch vol actie
,5 Wat een super leuk en grappig boek. Als je opzoek bent naar een luchtige thriller, dan is dit boek iets voor jou. Dit boek bevat humor en daardoor is het niet zo intens. De onderwerpen die worden besproken zijn duister en er zit een emotioneel randje aan, maar door vera haar karakter wordt het boek luchtiger.
Ik zag Vera helemaal voor me en ik kan je vertellen dat ze mij ook mag helpen met problemen. Ze neemt namelijk overal eten en thee mee naar toe. Twee dingen waar ik gelukkig van wordt. Ik vond het ook heel mooi hoe ongefilterd ze is. Ze floept alles er gewoon uit, maar ze staat wel open om nieuwe dingen te leren. Ook de nieuwe generatie die de oude generatie helpt vond ik heel leuk uitgewerkt.
Ik snapte alleen niet zo goed waarom Vera ineens met de bakker naast haar op vakantie wou, terwijl ze haar niet kon uitstaan. Ze had in mijn mening wel een grotere rol mogen hebben in het verhaal, zodat ik meer voelde bij die keuze.
Voor de rest vond ik alles echt heel goed uitgewerkt. Je krijgt precies de juiste gevoelens op de juiste momenten. En doordat Vera alles oplost met eten komt ze heel schattig en als een typische Chinese oma over. Ook vond ik het leuk dat haar Chinese accent in de schrijftstijl terugkwam. Een slim en leuk detail. De schrijfstijl zelf is heel vlot en je vliegt er echt doorheen. Ik raad het ook aan om dit boek te luisteren. Het is namelijk heel makkelijk te volgen. Al met al een boek die ik zal aanraden als je opzoek bent naar een luchtigere thriller die je soms hardop laat lachen.