Advertentie

Jonathan Kellerman

Spots 2 Topics 1 beschrijving bewerken

Jonathan Kellerman (New York City, 1949) is een New York Times bestsellerauteur. Hij studeerde af als kinderpsycholoog en specialiseerde zich in traumabehandeling bij kinderen die het slachtoffer zijn geworden van een zwaar misdrijf of ongeluk. Jarenlang had hij een eigen praktijk en schreef hij diverse (wetenschappelijke) artikelen en essays. Daarnaast was hij professor pediatrie aan de University of California School of Medicine en professor psychologie aan de USC College of Arts and Sciences. Kellerman is de echtgenoot van auteur Faye Kellerman en de vader van auteur Jesse Kellerman.

In 1981 schreef hij zijn thrillerdebuut  Breekpunt  (When the bough breaks) maar het duurde tot 1985 voor het boek werd uitgegeven. Het werd bekroond met zowel de Edgar Allen Poe Award als de Anthony Boucher Award, beide voor beste Amerikaanse thrillerdebuut. Ook werd het boek voor de televisie bewerkt. Kellerman besloot zijn bloeiende carrière als kinderpsycholoog op te geven en zich volledig te richten op het schrijven van psychologische thrillers, waarvan de meeste met psycholoog Alex Delaware in de hoofdrol, een personage dat hij al in zijn debuut introduceerde. Veelschrijver Kellerman publiceerde inmiddels het dertigste deel in de reeks: Motive  (2015). Naast thrillers schreef hij twee psychologieboeken, twee kinderboeken en een non-fictieboek over gewelddadige kinderen. Zijn werk verscheen in vele talen en wereldwijd werden meer dan dertig miljoen exemplaren verkocht.

Nieuwste boek

De mysterieuze vrouw - Jonathan Kellerman Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Door lezers

Thriller Café / Begin jij ook graag bij het begin?
16 maart 2018 24 reacties
Thriller Café / Thrillers april 2017
01 april 2017 6 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics

Jonathan Kellerman...niet meer vertaald?
door Ingeborgleest! 2 reacties 2 likes

Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken