Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Maria Genova Auteur

Hebban-auteur


89 lezers volgen deze auteur

Maria Genova

Artikelen 3 Spots 3

Maria Genova werd geboren op 12 januari 1973 in Bulgarije en groeide op in Plovdiv, de tweede stad van het land. Ze heeft daar haar gymnasiumopleiding voltooid. Op haar negentiende volgde ze haar vakantieliefde naar Nederland. Al na één jaar werkte ze als freelance journaliste voor het Noordhollands Dagblad. Na een paar honderd artikelen durfde ze zich voor de opleiding Journalistiek op te geven en binnen vier jaar studeerde ze af aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg.
Na haar afstuderen, werkte ze eerst freelance, vervolgens in vaste dienst bij FNV Magazine in Amsterdam en na iets meer dan een jaar begon ze weer voor uiteenlopende tijdschriften te schrijven, van jongerenbladen tot sportbladen en van vakbladen tot zakenbladen.
Met haar debuutroman Communisme, sex en leugens over het leven van gewone mensen achter het IJzeren Gordijn, won ze De Looier Debutanten Prijs.

Nieuwste boek

Ik was geen duivelskind - Angel van der Vecht Maria Genova Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Meer over Maria Genova

Boek om taboe te doorbreken
14 augustus 2016 10 reacties
'Ja, maar mijn vriendje is lief'
29 juni 2015 1 reactie
  Meer artikelen

Door lezers

Fabulous Feelgood! / Sfeerverslag boekevent: Get inspired by books
09 april 2018 15 reacties
Fabulous Feelgood! / Feelgood Friday met Anneke Kleine Staarman
23 maart 2018 3 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Persoonlijke boekenplank van Maria Genova