Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Marlen Visser Auteur

Hebban-auteur


95 lezers volgen deze auteur

Marlen Visser

Artikelen 8 Newsroom 4 Spots 3

Naast het geven van schrijfcursussen schrijf ik thrillers en spannende verhalen. Mijn thriller Noodlot verscheen recent bij Uitgeverij Prometheus: in een klein dorp dat uit maar 1 postcode bestaat valt de Postcodeloterij-hoofdprijs. Waarmee alle inwoners winnaar of verliezer zijn. Dat zet de verhoudingen op scherp, met alle gevolgen van dien. De tweede druk is inmiddels verschenen. Tot eind 2011 schreef ik voornamelijk zakelijke teksten. In de koude decembermaand van 2011 begon ik met het schrijven van mijn eerste thriller, die nog altijd op de harde schijf van mijn laptop staat. Na dit 'oefenmateriaal' werd het tijd voor het echte werk. Het doel was een boek te schrijven voor een brede doelgroep. Met het bekijken van een uit de hand gelopen auditie van een Britse uitzending van X-Factor was het idee geboren voor mijn debuut: In Stem! lees je over de obsessieve zoektocht van een jonge vrouw naar erkenning en waardering. Deelname aan de populaire talentenjacht Stem! lijkt het antwoord op alle mislukkingen in haar leven. Waarbij het doel de middelen heiligt en elke denkbare grens wordt overschreden. Stem werd genomineerd voor de Schaduwprijs, de prijs voor de beste spannende debuutroman van Nederland. Eind 2016 verscheen mijn tweede thriller Meesterdeal. Hoofdpersoon Bo ontdekt dat haar zestienjarige dochter een verhouding heeft met haar docent (42). Dit brengt de nodige spanningen met zich mee binnen het gezin. Meesterdeal is een ethisch vraagstuk, verpakt in een spannend verhaal. Hoe fout is de docent? En is alles geoorloofd als je je kind wil beschermen tegen de gevolgen van een ongelijkwaardige relatie? In de zomer van 2018 werd Latte Macchiato gelanceerd, een luisterserie die ik in opdracht van Storytel (het 'Netflix voor luisterboeken') schreef. Een luisterserie is een compleet boek, verdeeld over tien afleveringen. Latte Macchiato behoorde tot de top 5 van best beluisterde Originals in 2018.

Nieuwste boek

Agenda

  Meer evenementen

Door lezers

Thriller Café / Een lunch met de Moordwijven (9 juni, Voorschoten)
12 juni 2018 11 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Persoonlijke boekenplank van Marlen Visser