Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Roos Boum

Artikelen 3 beschrijving bewerken

Roos Boum (1963) was tot 2000 trainer in de paardensport en consulente bij een woningbouwvereniging. Vervolgens emigreerde ze naar Zuid-Frankrijk om 'back to basics' te gaan.
Vanaf 2006 werkt ze in Frankrijk aan haar boeken. In 2007 verscheen ook haar autobiografische debuut over kindermishandeling door Münchhausen by proxy, dat een bestseller werd. Daarnaast was ze onder andere redacteur voor het tijdschrift 'Pure Thrillers'.
In 2013 won ze met het korte verhaal De zee heeft geen nooduitgang de eerste prijs in de verhalenwedstrijd van De Crime Compagnie i.s.m. Prozaschrijven.nl. Met het verhaal Een moordwijf won ze in 2013 de Baarnsche Courant Publieksprijs. In 2012 kreeg ze een eervolle vermelding bij Azra literair magazine met haar verhaal De tranen van de wassende maan. Het verhaal Sick! eindigde derde bij de verhalenwedstrijd van Vrouwenthrilers.nl. In 2014 won ze de Nieuwe Schrijversprijs met de thrillerachtige whodunit Dode mannen moorden niet.

Nieuwste boek

Meer over Roos Boum

Roos Boum stopt met schrijven
05 augustus 2015 3 reacties
  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken