Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Tanya Commandeur Auteur

Hebban-auteur


40 lezers volgen deze auteur

Tanya Commandeur

Artikelen 1 Spots 4

Tanya Commandeur werd op 11 december 1969 geboren in Haarlem, volgens haar oma ‘met een potloodje in de hand’. Ze schreef en illustreerde op achtjarige leeftijd haar eerste ‘boek’ in een kladblok van de Hema. Schrijven bleef een passie, naast (strip)tekenen en toneelspelen. Na haar studie Romaanse Talen en Culturen aan de Rijksuniversiteit Groningen kreeg ze de kans een culturele rubriek te verzorgen voor het blad En France, waarna ze begon te schrijven en redigeren voor bladen als Marie Claire, Intermediair, Top Santé, Linda, Flair en Flow. In 2005 begon ze, getriggerd door de moord op Theo van Gogh, te werken aan haar eerste roman: Wallada’s Gasten, een discussie in romanvorm, voorgezeten door de liberale islamitische prinses Wallada. Het boek werd in 2008 gepubliceerd door Uitgeverij Sirene. Jaren later werd Commandeur gegrepen door het dramatische levensverhaal van haar betovergrootvader, dat ze uitwerkte in ‘De man die alles achterliet’. Daarna volgde ‘Uit liefde, meneer Tuschinski’, een roman over de bioscoopmagnaat Abraham Tuschinski. Beide boeken zijn uitgegeven door Ambo|Anthos en werden goed ontvangen. Momenteel werkt ze aan een nieuwe historische roman.

Nieuwste boek

De reus van Amsterdam - Tanya Commandeur Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Meer over Tanya Commandeur

  Meer artikelen

Updates van Tanya Commandeur

Hoe Rosa's oorlog begon
23 november 2020 1 like
  Meer updates

Door lezers

Fabulous Feelgood! / Wat vindt de Feelgood club van...? De Historische roman
11 februari 2018 44 reacties
Fabulous Feelgood! / Challenge Categorie #24 - Lees een historische roman
21 januari 2018 2 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Persoonlijke boekenplank van Tanya Commandeur