Walter Lucius

Artikelen 9 Newsroom 2 Spots 2 beschrijving bewerken

Walter Lucius is het schrijverspseudoniem van scenarist en producent Walter Goverde (1954-2021). Hij volgde de dramaopleiding in Arnhem en richtte daarna zijn eigen toneelgezelschap op. Na een periode als assistent-regisseur volgde hij een opleiding aan de Hilversumse Media Academie. Dit resulteerde in een reeks van dramaproducties, documentaires en items voor televisie, waaronder de dramaserie De Sprookjeskast, waarvoor hij in Lausanne de internationale vakjuryprijs kreeg. Een vijftal seizoenen was Lucius als regisseur en scenarist de drijvende kracht achter de serie Knoop in je zakdoek. Bijna tien jaar lang was hij ook regisseur van Het Klokhuis. Met zijn eigen productiehuis Odyssee Producties realiseerde hij bovendien een aantal audiovisuele projecten, waaronder de inburgeringsfilm Naar Nederland.

De vlinder en de storm was zijn fictie-/thrillerdebuut en het eerste deel van de zogeheten Hartland-trilogie. Centraal in de boeken staan de belevenissen van twee onderzoeksjournalisten: de van oorsprong Afghaanse Farah Hafez en de Nederlands-Amerikaanse Paul Chapelle. De serie speelt zich af in Amsterdam, maar ook in Zuid-Afrika, Afghanistan en Rusland. Lucius won met De vlinder en de storm  de Schaduwprijs 2013 voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut. Zeven buitenlandse uitgevers kochten de publicatierechten aan, waaronder Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk en Italië.

Seriepersonage: Farah Hafez

1. De vlinder en de storm (2013) 
2. Schaduwvechters (2016) 
3. De stad en het vuur (2019) 

Laatste bewerking door Anouk (Hebban Crew) op 27/07/2021
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Door lezers

Thriller Café / Farah Hafez - Walter Lucius
14 augustus 2022 36 reacties
Thriller Café / Series & trilogieën uit Nederland
22 februari 2021 31 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken