Een mooi verhaal
Een interessant boek met daarin aandacht voor een onderbelicht deel in de wereldgeschiedenis; hoe de Indiers hun vrijheidsstrijd voerden ten tijde van WO2.
Het boek volgt twee personen, Luna en Chandar, in hun levens tot dat van hen samenkomt. Ik vond het ontroerend, invoelbaar en geloofwaardig. Het boek neemt de tijd om de personages uit te diepen, waardoor het op momenten traag is en psychologisch van aard. Vervolgens ontstaan de wendingen vrij abrupt, niet perse erg verrassend, maar telkens toch wel ingrijpend voor de lezer.
Ergens was ik wat teleurgesteld over hoe de twee personages samenkwamen. Het voelde sindsdien wat afgeraffeld, haastig en soms zelfs oppervlakkig. Zo ook het einde; de snelle vlucht van het eiland en de reis naar India. Waar de opbouw in het boek me greep en niet losliet, gaven de laatste hoofdstukken me niet de voldoening die ik hoopte.