Ontroerend, heftig, leerzaam

Dheijnsdijk 16 februari 2026
Het boek vertelt het prachtige verhaal over Amir en Hassan, twee verbonden zielen die elkaar verliezen en later op onverwachte wijze hervinden wanneer Amir zijn verkeerde keuzes recht zet.
Ik vond het prachtig, op momenten ademloos spannend en heb zo genoten van de mooie, levendige beschrijvingen van het vroegere Afghanistan. De rijke cultuur, de overvloedige natuur, de mensen die zo gelaagd worden vormgegeven. Zoals Baba, een man die in zo'n mate inspireert dat je net als Amir naar zijn erkenning gaat verlangen.

Je wordt deel van het land zoals het ooit geweest is en daarom doet het ook zeer als je verderop in het boek getuige bent van de aftakeling.

Het boek heeft mij verrijkt. Ik ben van Amir, Hassan en later ook Sohrab gaan houden. Ze voelen als echte mensen waar ik een tijdje mee heb mogen oplopen. Een boek dat een plaatsje in mijn hart veroverd heeft en waarvan ik soms de kaft nog eens zal strelen als ik het tegenkom in mijn boekenkast.

Meer recensies van Dheijnsdijk

Hoe ver ga jij voor het huis van je dromen? Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.