Meer dan 4,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
alexandra penrhyn lowe Auteur

Hebban-auteur


47 lezers volgen deze auteur

Alexandra Penrhyn Lowe

Artikelen 3 Spots 2

Alexandra Penrhyn Lowe (Heemskerk, 1974) is de auteur achter de immens populaire jeugdboeken bij de televisieserie Het Huis Anubis, waarvan maar liefst meer dan een miljoen exemplaren werden verkocht. Daarnaast werkte ze als scenarioschrijver mee aan de serie en de eerste twee Anubis-films. Ook stond ze aan de wieg van de jeugdserie 'Vrijland' en bedacht ze de serie 'Vrolijke Kerst'. Er zijn plannen dat zij de YA-thriller Vals  van Mel Wallis de Vries tot bioscoopfilm gaat bewerken. 

Sevenster, Penrhyn Lowes eerste boek in de De laatste Wachter-serie, werd bekroond met de Crimezone Award voor beste YA-thriller van het jaar. Het tweede deel, Wolfsbloed, verscheen in 2015. Voordat Penrhyn Lowe zich op het schrijven richtte, studeerde ze geschiedenis en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna werkte ze als redacteur voor televisie en tijdschriften, waaronder de Linda.

Nieuwste boek

Megamissers van een blunderbrugger - Alexandra Penrhyn Lowe Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Door lezers

Liefde voor YA / Één of meer: Vierdelige Series
21 juni 2019 17 reacties
Liefde voor YA / Interview Alexandra Penrhyn Lowe
04 februari 2017
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Persoonlijke boekenplank van Alexandra Penrhyn Lowe