Beverly Swerling

beschrijving bewerken

Beverly Swerling (1941, Boston Massachusetts) is een Amerikaanse auteur van voornamelijk historische fictie. Ze groeide op in een Joods-Italiaans gezin, werd freelance journalist en reisde later gedurende een langere periode heen en weer tussen New York en Europa, waarna ze zich uiteindelijk in de Verenigde Staten vestigde.

Ze debuteerde in 2001 met de historische roman City of dreams  (Stad van verlangen), een epos over het negentiende-eeuwse New York, gesticht door de Hollanders als Nieuw-Amsterdam. Het was de start van een serie bestsellers over de met elkaar verweven geschiedenissen van twee families, de Turners en de Devreys  —  de een Engels, de ander Nederlands.

Met Bristol house  (2013), dat werd vertaald als Tempelcode,  slaat Swerling het thrillerpad in. Tempelcode  is een historische thriller rondom architectuurhistorica Annie Kendall met als decor het Londen van de zestiende eeuw.

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic